Konyalı Gazi Mustafa Işık, yeniden başkan oldu

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği’nin 18. Olağan Genel Kurulu ve Şehit Yakınları, Gaziler Bilgilendirme Çalıştayı’nda, Konyalı Gazi Mustafa Işık, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Gazi Mustafa Işık, şehit ve gazi ailelerine yönelik hakların genişletilmesi gerektiğini belirterek, anayasanın 61. maddesinin gerçek hayatta uygulanması ve şehit anne ve babalarının maaşlarının artırılması gibi taleplerini dile getirdi. Ayrıca, ordu vazife malullerinin sorunlarının çözülmesi ve gazilik maaşlarındaki ekonomik adaletsizliklerin giderilmesi için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Başkan Işık, 2013 yılından bu yana şehit aileleri ve gaziler için sağlık hizmetleri, protez ve ortez sorunları gibi birçok konuda iyileştirmeler yapacaklarını belirtti. ÖTV muafiyeti ve faizsiz konut kredisi gibi hakların kazanılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği yaptıklarını da ekledi.

Konuşmasında birlik ve dayanışmanın önemine vurgu yapan Gazi Mustafa Işık, yeni dönemde şehit aileleri ve gazilerin haklarının korunması ve geliştirilmesi için çaba göstermeye devam edeceklerini ifade etti.

Işık’ın yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Reşat Dalda, İsmail Okka, Mehmet Akçay, Fadime Gün, Sibel Kaya, Mehmet Kaplan, M. Lütfü Arslan, Gülay Haldan, Önder Borhan, Turgut Ertekin, Murat Arslan, Celil Ömer Aygün. Denetleme Kurulu asil üyeleri: İzzeddin Cezlan, Taki Tapancı, Cemal Canlı. Disiplin Kurulu asil üyeleri: Recep Variyenli, Engin Şanlı.

Gazi Mustafa Işık, konuşmasını üyelere teşekkür ederek ve birlik mesajı vererek sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri