Konya'dan Cumhuriyet'e destek! Eğitim-İş sesi yükseldi

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, son günlerde Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine yönelik yapılan tartışmalara sert tepki gösterdi.

Eğitim-İş Konya Şube Başkanı Bahattin Ertuğrul, son günlerde Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine yönelik yapılan tartışmalara sert tepki gösterdi. Ertuğrul, Cumhuriyetimizin temellerine yapılan saldırılara asla sessiz kalmayacaklarını vurguladı.

Yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerine ve Anayasa'nın değiştirilemez maddelerine yönelik saldırıları kabul etmediklerini ifade eden Ertuğrul, Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesi üzerindeki değişiklik önerisini, Cumhuriyet'e ve anayasal düzene doğrudan bir saldırı olarak değerlendirdi. Ertuğrul, "Cumhuriyetin temellerini sarsmaya yönelik her girişim, sadece halkın egemenliğine değil, ülkemizin bağımsızlığına da yapılan bir saldırıdır" dedi.

Ayrıca, Anayasa'nın ilk 4 maddesine yönelik saldırıları tarihsel ve toplumsal bir ihanet olarak nitelendiren Ertuğrul, "Bu maddeler, bu ülkenin bayrağını, başkentini ve yönetim şeklini koruma altına alır. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez" şeklinde konuştu.

Eğitim-İş olarak, Numan Kurtulmuş'un açıklamalarına karşı, Cumhuriyet'in temel ilkelerini savunmak ve halkın iradesini korumak için tüm Türkiye genelinde suç duyurusu dilekçeleri vereceklerini ve adliye binaları önünde basın açıklamaları yapacaklarını belirtti. Ertuğrul, Türkiye Cumhuriyeti’nin laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olarak varlığını korumak adına bu tür saldırılara en sert tepkiyi vermekten geri durmayacaklarını ifade etti.

Ertuğrul, "Cumhuriyet bu topraklarda sonsuza dek yaşayacak, Atatürk’ün devrimleri sarsılmaz bir iradeyle korunacaktır" diyerek sözlerini tamamladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri