Konya'da etliekmek hamuruna Haziran ayında zam gelmiş, 11 TL'den 15 TL'ye yükselmişti. Buna bağlı olarak etliekmek fiyatları artmıştı. Peki, ucuza etkiekmek nasıl yenir? İşte tüm detaylar...
Konya'nın ünlü lezzetlerinden etliekmek, artan malzeme fiyatları nedeniyle alışkanlıkları değiştirebilir. Etliekmeğin lokantada yenmesi mi yoksa evde hazırlanıp götürülmesi mi daha hesaplı? İşte bu sorunun cevabı haberde...
Lokantada etliekmek yemenin maliyeti, ortalama olarak 180-200 lira civarında seyrediyor. Bu fiyat, bir etliekmek, yanına gelen yeşillikler ve mezeler için geçerli. 4 kişilik bir grup, lokantada etliekmek yemek istediğinde fiyatı 800 lirayı buluyor.
FIRINA İÇ GÖTÜRMEK DAHA MI UCUZ?
Etliekmeğin aliyeti, evde hazırlamaya kıyasla değişkenlik gösterebiliyor. Konya'daki kasaplarda et fiyatları oldukça değişken ve kaliteli et kullanımı maliyeti artırıyor. Hamur miktarını artırıp, et miktarını azaltarak maliyeti düşürmek de mümkün. Ancak, et ve hamur fiyatlarındaki artış, maliyet üzerinde belirleyici bir etkide bulunuyor.
Evden iç hazırlanarak fırına götürüldüğünde bir kişinin etkiekmek maliyeti 70 liraya kadar düşüyor. Kıyma, domates, biber gibi maaliyetler eklendiğinde fiyat 100 liraya kadar çıkabiliyor. Yine de, genel olarak evde yapmanın maliyeti daha düşük olabiliyor. Yani evden iç hazırlanarak etliekmek yaptırmak daha doyurucu ve daha uygun oluyor. 4 kişilik bir grubun yediği etliekmek de 800 liradan 400 liraya kadar düşebiliyor.