Ali Osman Karamercan, Etliekmekte gramaj ve fiyatta dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, işletmelerin bu kurallara uymasını istemişti. Karamercan, etliekmekte bir porsiyonun liste fiyatının 220 TL olduğunu, tüm giderlerinin ardından bu fiyat altında verilmesinin doğru olmadığını ifade etmişti.
Sektörün önemli temsilcilerinden Konyalı iş insanı Ekrem Coşkun da konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı.
Coşkun şunları söyledi:
Ekrem Coşkun Etlekmek olarak hizmete başladığımız günden bu yana reçetemizi hiç değiştirmedik. Ancak uzun süreden beridir de Konya Etliekmeğinin bir standardının olması gerektiğini yüksek sesle dillendiriyoruz.
Vatandaşlarımız yıllarca fahiş fiyatlara etliekmek yemek zorunda kaldı. Bu düzene, haksız kazanca dur demek için kalitemizi bozmadan “herkes etliekmek yesin diye” son derece uygun fiyatlara kampanyalar başlattık. İçecek fiyatlarımızı piyasanın çok altında tutarak halkımıza cazip bir seçenek sunduk. Yüzlerce işletme bizi takip etti. Gururla ifade ediyoruz ki; işaret fişeğini yaktığımız bu stratejide kazanan vatandaşlarımız oldu. Neticesinde Etliekmek tüketimi de ekonomik sıkıntılara rağmen arttı. Hal böyleyken halkımızın menfaatlerini gözeterek bu düzene çomak sokmaya, fahiş fiyatların karşısında durmaya devam edeceğiz.
Standardı olmalı
Ancak yukarıda da ifade ettiğimiz gibi Geleneksel Konya Etliekmeğinin muhakkak bir standardı olması gerektiğinin altını bir kez daha çiziyoruz. Vatandaşlarımız hem uygun fiyata etliekmek yiyebilmeli hem de etliekmeğin kalitesinden asla taviz verilmemeli. Bunun nasıl yapılabileceğini de şubelerimizde 3.5 yıldır cümle aleme gösteriyoruz…
Coşkun, Etliekmek standarlarını şu şekilde açıkladı
Hamur: 180 gr
Etin gramajı ve niteliği: Dana arka but, kaburga, döş (100-110 gr)
İç malzeme : 130-140 gr
Toplam : 420-430 gr
Uzunluk 85-90 cm uzunluk
Genişlik 15-17 cm