Konya'da turşu tüketimi artıyor

Konya’da kış aylarında artan grip salgınları nedeniyle vatandaşlar bağışıklıklarını güçlendirmek için turşu ve turşu suyuna yönelmeye başladı.

Salgın hastalıkların özellikle çocuklar arasında yaygınlaştığını ifade eden Kozan, bağışıklık sistemini zayıf olan kişilerin hastalıklara daha kolay yakalandığını vurguladı. Kış aylarında soğuk algınlığı vakalarının arttığını ve hastanelerde yoğunluk yaşandığını aktaran Kozan, turşunun bu dönemde sıkça tüketilmesi gereken bir ürün olduğunu söyledi.

Kozan, turşunun kurulum aşamasında dikkat edilmesi gereken noktalar olduğuna da dikkat çekti. “Mevsim geçişleriyle birlikte soğuk algınlığı tarzı salgınlar oluşmaya başladı. Özellikle gelişme çağındaki çocuklarda büyük bir salgın var. Bu nedenle doğal turşu ve turşu suyu tüketimini öneriyoruz. Bağışıklık sistemini güçlendirir” dedi.

Turşu çeşitleri arasında biber, salatalık gibi klasiklerin yanı sıra bamya, acur ve kapari turşusunun da faydalarına dikkat çeken Kozan, kapari turşusunun şeker hastalığı, MS hastalığı ve safra kesesi taşlarına karşı etkili olduğunu belirtti. Ayrıca, sarımsak turşusunun doğal bir antibiyotik özelliği taşıdığını ifade eden Kozan, ürünlerinin tamamen doğal ve katkı maddesi içermediğini vurguladı.

Kozan, el yapımı ve geleneksel yöntemlerle hazırladıkları turşuların, sağlık açısından birçok fayda sağladığını dile getirerek, “Turşularımız yüzde yüz doğaldır, katkı maddesi yoktur ve el yapımıdır” şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri