Konya'da tarımın gücü kadınlarda!

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Dünya Kadın Çiftçiler Günü" dolayısıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçileri bir araya getirdi.

Konya Büyükşehir Belediyesi, "Dünya Kadın Çiftçiler Günü" dolayısıyla tarım ve hayvancılıkla uğraşan kadın çiftçileri bir araya getirdi. Etkinlik, Konya merkezdeki Büyükşehir Taş Bina’da gerçekleştirildi.

Kadın çiftçiler, şehir gezisine katılmadan önce Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Uzbaş ile buluşarak etkinliğin anlam ve önemine dair görüş alışverişinde bulundular. Uzbaş, burada yaptığı konuşmada, “Konya, geçmişten beri tarımın başkenti konumunda. Kadın kooperatiflerinin kurulması ve gelişmesine destek oluyoruz. Tarımda sunduğumuz desteklerle kadın çiftçilerimizin yanında olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

Kadın çiftçiler, bu anlamlı günde Konya’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, tarıma ve hayvancılığa verdikleri destekten dolayı Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ettiler. Etkinliğin ardından kadın çiftçiler, Taş Bina içerisindeki Konya Dijital Tanıtım Merkezi’ni gezip, şehri keşfetmek üzere Tropikal Kelebekler Vadisi’ne geçerek keyifli bir gün geçirdiler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri