Konya’da Sanayi Devrimi başladı

Konya Sanayi Odası (KSO), 50. kuruluş yıl dönümünü "Konya Sanayi Gecesi" ile kutladı

Konya Sanayi Odası (KSO), 50. kuruluş yıl dönümünü "Konya Sanayi Gecesi" ile kutladı. Başkan Mustafa Büyükeğen’in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, sanayiciler ve Ankara ile Konya protokolü yoğun katılım gösterdi. Gecede, Konya sanayisinin başarı hikayesi anlatıldı ve çeşitli kategorilerde toplam 78 plaket takdim edildi.

“SANAYİCİLERİMİZLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZ”

Açılış konuşmasını yapan Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen, 1974 yılında zorlu şartlarda kurulan KSO’nun, bugün 24 meslek komitesi ve 2.430 üyesiyle Konya’nın tüm sanayi sektörlerini temsil eden güçlü bir yapıya ulaştığını belirtti. Başkan Büyükeğen, “Üyelerimiz bugün 120 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor, 194 ülkeye ihracat yaparak Konya markasını dünyada temsil ediyor. Sanayicilerimizle ne kadar gurur duysak az” dedi.

“KONYA, SANAYİMİZİN YILDIZI”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yaptığı konuşmada Konya’nın sanayide gösterdiği gelişime övgüler yağdırdı. Konya’daki organize sanayi bölgesi (OSB) sayısının 12’ye ulaştığını belirten Kacır, “Konya’mıza 3 endüstri bölgesi, 2 teknopark, 22 Ar-Ge ve 1 tasarım merkezi kazandırdık. 405 milyar liralık sabit yatırım ve 88 bin istihdam sağladık. Konya, yüksek teknolojili üretimde Türkiye’nin öncü şehirlerinden biri haline geldi” dedi.

“KONYA SANAYİDE DEVRİM YAPTI”

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ise Konya’nın sanayideki başarısını tarihsel bir perspektifle ele aldı. 40 yıl önceki Konya’nın sadece birkaç fabrikanın bulunduğu bir şehir olduğunu hatırlatan Bolat, “Bugün Konya; otomotiv, makine, savunma sanayi gibi birçok alanda güçlü bir sanayi altyapısına sahip. 2002’de 130 milyon dolar olan ihracatı, bugün 3,3 milyar dolara ulaştı” dedi. Bolat, Konya’nın Anadolu’nun kalkınmasında öncü bir rol oynadığını vurguladı.

KSO, GELECEĞİN KONYA’SINI ŞEKİLLENDİRİYOR

Başkan Mustafa Büyükeğen, Konya Sanayi Odası’nın enerji verimliliği, dijital dönüşüm ve yüksek teknoloji projelerine liderlik ettiğini belirtti. Innopark Konya Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nin, otonom sistemler, yapay zeka ve siber güvenlik gibi alanlarda sanayiyi yüksek katma değerli üretime yönlendirdiğini aktardı. Ayrıca, KSO’nun enerji etüt merkezinin 6 milyon dolarlık enerji tasarrufu sağladığını vurguladı.

“KONYA, TÜRKİYE’NİN EN GÜÇLÜ SANAYİ ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise Konya’nın sanayideki başarılarını vurguladı. Başkan Altay, “Tarımla başlayan bu yolculuk, bugün Konya’yı dünyanın tanıdığı bir sanayi şehri haline getirdi. Şehrimizi daha güzel yarınlara hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

GECEDE ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Etkinlikte, KSO’nun kurucu yönetim kurulu üyeleri, geçmiş dönem başkanları ve uzun yıllar görev yapan personellere 6 farklı kategoride plaket verildi.

KONYA SANAYİ ODASI’NIN 50 YILLIK BAŞARI HİKAYESİ

1974 yılında kurulan KSO, 165 üyeden 2.430 üyeye, 8 meslek komitesinden 24 komiteye ulaştı. Bugün Konya, Türkiye’nin ihracatının yüzde 95’ini sanayi ürünlerinden sağlayan nadir şehirlerden biri olarak, yıllık 3,3 milyar dolar ihracatla Türkiye’nin en fazla ihracat yapan 10 şehri arasında yer alıyor.

Başkan Büyükeğen gecenin sonunda, tüm sanayicilere ve KSO’ya katkı sağlayan herkese teşekkür ederek, “Bu şehir, sanayicilerimizin başarısıyla gurur duyuyor. Konya’nın sanayideki yükselişi hız kesmeden devam edecek” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri