Konya'da polisler göreve başladı

Konya'da, 291 yeni trafik polisi, temel eğitimlerini başarıyla tamamlayarak göreve başladı. Kentin trafik düzeninin iyileştirilmesi hedefleniyor.

Konya İl Emniyet Müdürlüğü, 291 trafik polisini temel trafik ve kaza inceleme eğitimlerini başarıyla tamamlamalarının ardından göreve başlattı. Yeni polis memurlarının katılımıyla, kentin ana yolları ve kalabalık bölgelerindeki trafik düzeninin daha da iyileştirilmesi hedefleniyor.

Geçtiğimiz ay Polis Meslek Eğitim Merkezlerinden mezun olan 291 polis memuru, Sultan Alparslan Bilgehanesi’nde gerçekleştirilen 4 haftalık eğitim programına katıldı. Eğitim, trafik güvenliği ve kaza inceleme konularında kapsamlı bilgiler sunarak polis memurlarını donanımlı hale getirdi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları, Trafikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Akbaba, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ömür Kuyup ve diğer birim amirleri tarafından verildi. Yeni atanan 133 polis memuru kent merkezinde, 158 polis memuru ise Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görev alacak.

Konya'daki trafik güvenliğinin artırılması için önemli bir adım olarak değerlendirilen bu gelişme, vatandaşların daha güvenli bir trafik ortamında seyahat etmelerini sağlayacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri