Bir vatandaş, Hacı Şükrü adlı mekânı öne çıkararak, “Tarihi ve eski bir yer. Bu işi de güzel yapıyorlar. Fiyatlar diğer mekanlara göre biraz yüksek olabilir,” dedi. Fırın kebabının hem lezzeti hem de mekânın köklü geçmişi vatandaşın tercihini etkilemiş görünüyor.
Başka bir vatandaş ise çalıştığı yer olan Baydöner’i önerdi ve “Oradan başka güzel bir yer yok. Hizmeti de çok iyi,” diyerek favorisini belirtti.
Uzun yıllardır Ali Baba’da fırın kebabı yediğini belirten bir diğer vatandaş, “60 senedir orada yerim, hiçbir şikayetim yok. Fiyat olarak da iyi. 3 kişi gittik, 100’er gram yedik ve 880 TL ödedik. Onların pişirdiği kebabın Türkiye’de değil, dünyada var olduğuna inanmıyorum,” ifadeleriyle kebabın lezzetini ve kalitesini vurguladı.
Ancak maddi durumunu dile getiren bir emekli vatandaş ise eskiden fırın kebabı yediğini belirtirken, “En son seneler önce Bedesten Çarşısı’nda yemiştim. Şu an ayın başını zor getiriyoruz,” diyerek ekonomik sıkıntıların fırın kebabı deneyimini etkilediğini söyledi.
Fırın kebabı denilince Konya’da birçok mekân öne çıksa da, vatandaşların damak zevkine ve bütçesine göre tercihleri değişiklik gösterebiliyor.