Konya’da en iyi fırın kebabı nerede yenir? / Sokak röportajı

Konya’nın meşhur fırın kebabı, şehrin her köşesinde farklı mekanlarda sunuluyor. Anadolu’da Bugün TV olarak Konya sokaklarında vatandaşlara “En iyi fırın kebabı nerede yenir?” sorusunu yönelttik ve birbirinden farklı yanıtlar aldık.

Bir vatandaş, Hacı Şükrü adlı mekânı öne çıkararak, “Tarihi ve eski bir yer. Bu işi de güzel yapıyorlar. Fiyatlar diğer mekanlara göre biraz yüksek olabilir,” dedi. Fırın kebabının hem lezzeti hem de mekânın köklü geçmişi vatandaşın tercihini etkilemiş görünüyor.

Başka bir vatandaş ise çalıştığı yer olan Baydöner’i önerdi ve “Oradan başka güzel bir yer yok. Hizmeti de çok iyi,” diyerek favorisini belirtti.

Uzun yıllardır Ali Baba’da fırın kebabı yediğini belirten bir diğer vatandaş, “60 senedir orada yerim, hiçbir şikayetim yok. Fiyat olarak da iyi. 3 kişi gittik, 100’er gram yedik ve 880 TL ödedik. Onların pişirdiği kebabın Türkiye’de değil, dünyada var olduğuna inanmıyorum,” ifadeleriyle kebabın lezzetini ve kalitesini vurguladı.

Ancak maddi durumunu dile getiren bir emekli vatandaş ise eskiden fırın kebabı yediğini belirtirken, “En son seneler önce Bedesten Çarşısı’nda yemiştim. Şu an ayın başını zor getiriyoruz,” diyerek ekonomik sıkıntıların fırın kebabı deneyimini etkilediğini söyledi.

Fırın kebabı denilince Konya’da birçok mekân öne çıksa da, vatandaşların damak zevkine ve bütçesine göre tercihleri değişiklik gösterebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri