Hava Tahmin Uzmanı Kuttusi Demir, cumartesi ve pazar günü sıcaklıkların çok yüksek olacağına dikkat çekerek, çiftçilere önemli bir uyarıda bulundu. Demir, yüksek sıcaklık nedeniyle hafta sonu gübreleme yapılmaması gerektiğini belirtti.
Sıcak havanın etkisiyle azotlu gübrelerin havaya karışabileceğini ifade eden Demir, bu durumun çiftçilere zarar verebileceğini vurguladı. "Azot uçar gider, bu da gübrelerin verimli olmasını engeller" diyen Demir, gübre atacak olan çiftçilerin pazartesi gününü beklemeleri gerektiğini söyledi.
Ayrıca, gübreleme işlemini aceleyle yapmak isteyenlerin salı sabahını tercih etmelerinin en faydalı zaman dilimi olacağını belirten Demir, çiftçilerin bu uyarıyı dikkate alarak ürün verimliliğini artırmalarını önerdi.
30 DERECEYE KADAR YÜKSELECEK
Konya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre: 5 Mart Cumartesi Günü en yüksek sıcaklık 29 derece en düşük sıcaklık ise 11 derece olacak.
16 Mart Pazar Günü ise en yüksek sıcaklık 219 derece, en düşük sıcaklık ise 11 derece olacak.