Karatay'a 8 yeni okul ve kütüphane müjdesi!

Karatay Belediye Başkanı Av. Hasan Kılca, HİSDER (Hikmet, İlim ve Sanat Derneği) toplantısında yaptığı konuşmada, 28 yıllık belediyecilik tecrübesini ve Karatay’ın değerlerini paylaştı.

Yeni toplu konut projelerine dair müjde veren Kılca, yatay mimariye önem verdiklerini belirtti. Eğitim alanında önemli adımlar attıklarını ifade eden Kılca, belediye bütçesinden 8 okul, 4 KOMEK ve 4 Kuran Kursu binasına katkı sağladıklarını söyledi. Ayrıca, okullara TÜBİTAK yayınlarından oluşan kütüphaneler kazandırdıklarını kaydetti. Sağlık alanında da 6 sağlık ocağı binasını ilgili bakanlığa devrettiklerini aktardı.

Kılca, Türkiye’deki ilk 7 İmam-Hatip Lisesi arasında yer alan okulun yıkılıp yeniden inşası için temel atıldığını ve T.Anadolu Vakfı ile birlikte gerekli desteklerin sağlanacağını açıkladı.

Karatay’ın kültürel ve tarihi değerlerine de değinen Kılca, Mevlana Müzesi, Obruk Kervansaray Müze Oteli ve Savatra Antik Kenti kazı çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Ayrıca, Doğanlar Mahallesi ve Şems Mahallesi ile ilgili projeleri de tanıttı.

Toplantının sonunda, Başkan Kılca’ya HİSDER Başkanı Prof. Dr. Önder Kutlu ve Başkan Yardımcısı Mustafa Dündar tarafından plaket takdim edildi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri