İzmir'de Konyalı iş insanlarının buluşma adresi haline gelen Konyalı İş Adamları Derneği (KONSİAD), Başkan Muhammet Demir’in girişimleriyle anlamlı bir etkinlik düzenledi. Fam Yapı Grubu’nda gerçekleştirilen buluşmada, Konya’nın soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi olan Arap aşı ikram edildi. Keyifli sohbetler eşliğinde geçen etkinlikte dernek üyeleri birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.
“1 ŞUBAT’TA KONYALILAR GÜNÜ”
Gecede konuşan KONSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Demir, dernek faaliyetlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Demir, İzmir’de yaşayan Konyalıların yoğun katılımıyla 1 Şubat 2025 Cumartesi günü saat 19.30’da bir "Konyalılar Günü" düzenleneceğini duyurdu. Demir, etkinlikte bamya çorbası, kavurmalı pilav, zerde ve helva gibi yöresel lezzetlerin Konyalı ustalar tarafından hazırlanacağını belirtti.
Ayrıca gençlik ve kadın kolları gibi birimlerin kurulduğunu ve web sitesinin tamamlandığını aktaran Demir, ilerleyen dönemde termal geziler başta olmak üzere çeşitli sosyal etkinliklerle üyelerin kaynaşmasının hedeflendiğini ifade etti. Başkan Demir, derneğin 180 üyeye ulaştığını ve bu sayının giderek arttığını da sözlerine ekledi.
“AZ ZAMANDA ÇOK İŞ YAPTIK”
Derneğin Genel Başkan Yardımcıları Musa Bilgiç ve Celal Kurşun ise derneğin hızlı yükselişinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren yetkililer, Konya’dan İzmir’e uzanan bir köprü kurmayı başardıklarını ifade etti. İl ve ilçe yöneticileri, müftülükler, siyasi partiler, meslek odaları gibi birçok kuruma ziyaret gerçekleştirdiklerini belirten Bilgiç ve Kurşun, yeni üyelere plaket takdim ettiklerini ve derneğin daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalara devam edeceklerini açıkladı.
ARAP AŞI: İÇ ANADOLU’NUN TARİHİ LEZZETİ
Etkinlikte ikram edilen Arap aşı, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı. Tarihi Selçuklu dönemine dayanan bu eşsiz lezzet, İç Anadolu mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olarak biliniyor. Ekmek yerine hamurla birlikte tüketilen Arap aşı, hastalıklara iyi geldiği ve bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tercih ediliyor. Pul biber, nane ve karabiber gibi baharatlarla lezzetlendirilen çorba, soğuk kış günlerinde özellikle nezle ve gribe karşı şifa kaynağı olarak öne çıkıyor.
İzmir’deki Konyalı iş insanlarının bu sıcak ve samimi buluşması, yöresel lezzetlerin kültürel bağları güçlendirdiğini bir kez daha gösterdi.