İsrail’e darbe! Konya’daki bu fuara katılamayacak

Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 16-19 Ekim tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek

Türkiye’nin ayakkabıda lider şehri Konya, ayakkabı fuarcılığında da ön plana çıkıyor. Konya Ayakkabıcılar Odası ve Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği tarafından düzenlenen Master Shoes Konya Ayakkabı ve Çanta Fuarı, 16-19 Ekim tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleştirilecek. Fuar, Nobel Fuarcılık A.Ş. tarafından destekleniyor.

"KONYA, AYAKKABININ KALBİDİR"

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, fuarın ekonomik ve kültürel anlamda Konya’ya büyük katkı sağlayacağına vurgu yaparak, “Konya, ayakkabının kalbidir. Ülkemizde ayakkabı ihracatının yüzde 40’ı burada gerçekleşiyor. Bu fuar, sektörümüzün birlik ve bütünlüğünü güçlendirmek için önemli bir platform” dedi.

Konya Ayakkabı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Özarpa, Konya’nın ayakkabı sektöründeki köklü geçmişine dikkat çekti.Özarpa, “Türkiye’nin önemli ayakkabı üretim merkezlerinden biri olan Konya, fuarcılıkta da deneyimlidir. Bu yıl, 150’nin üzerinde firma ve 200’den fazla markayla yeni sezon ürünlerini sergileyeceğiz” ifadelerini kullandı. Konya’nın kilogram başına ihracat rakamının Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu belirten Özarpa, “Konya’nın kilogram başına ihracat rakamı 24 doların üzerindedir, bu da şehrimizin katma değerli ürünler üreten bir merkez olduğunu gösteriyor” dedi.

Fuarın profesyonellere yönelik olduğunu belirten Nobel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Çelik, “Bu fuar, perakende satışa değil; mağazacılar, toptancılar ve uluslararası alım heyetleri için düzenleniyor. Amacımız, sektörel ilişkileri güçlendirmek ve uluslararası pazarlara açılmaktır” diye konuştu. Erhan Çelik, gelecek yıl Türkiye’nin en büyük ayakkabı fuarını düzenlemeyi hedeflediklerini vurgulayarak, “Fuarımıza 40’a yakın ülkeden 322 yabancı ziyaretçi bekliyoruz. Konya, ayakkabının merkezi haline gelme yolunda ilerliyor” dedi.

İSRAİLLİ FİRMALAR FUARA KATILAMAYACAK

Anadolu’da Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Dargeçit’in sorusuna binaen Erhan Çelik İsrailli firmaların bu fuara katılamayacağını belirtti. Fuar, Türkiye ve dünya genelindeki ayakkabı sektörü profesyonelleri için önemli bir buluşma noktası olmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri