Hazırlıklar tamam: DOSD Meram ilk ders zili için gün sayıyor

Ön kayıtları devam eden DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi ilk ders zili için gün sayıyor.

Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle hayata geçirilen DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi açılış gün sayıyor. Eğitim modeliyle Türkiye’deki ilk ve tek merkez olan DOSD Meram’da binanın hazırlıklarında sona gelinirken ön kayıtlar için yoğun bir başvuru süreci yaşanıyor.

“DOSD MERAM ÖZEL BİREYLERİMİZİN VE AİLELERİNİN HAYATLARINA ÖNEMLİ DOKUNUŞLAR YAPACAK”

Down Sendromlu bireylerin hayatına dokunmak için hayata geçirilen DOSD Meram’da inşaat sürecinin tamamen tamamlandığı ve sadece rötuşların yapıldığını belirten Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, eğitim alacak bireylerle eğitimci ve gönüllülerin ön başvuru sürecinin devam ettiğini hatırlattı. Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi DOSD’un belediye, üniversite, milli eğitim ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliğiyle oluşturulan Türkiye’deki ilk ve tek merkez olacağını ifade eden Başkan Kavuş, “DOSD Meram, Down Sendromlu bireylerin yaşama katılımlarını ve hayatın içindeki rolleri üstlenebilmelerini sağlayacak. Fiziksel, zihinsel, duyusal ve sosyal gelişimlerine katkı sunacak ve bireysel özelliklerini öne çıkaracak. DOSD Meram için artık son virajdayız. Kayıtlar tamamlanır tamamlanmaz eğitimlere başlayacak, çocuklarımızın ve ailelerin yaşamlarına dokunmaya gayret edeceğiz. Bu önemli ve güzel fırsattan yararlanabilmeleri adına tüm özel bireylerimizin ön kayıt yaptırmaları gerekiyor” diye konuştu.

DOSD Meram Hakkında;

Durunday Mahallesi’nde bulunan DOSD Meram 8 bin 835 metrekare arsa alanı içerisinde, bin 340 metrekare kapalı alana ve 5 bin metrekare yeşil alana sahip. Merkez bünyesinde, eğitim birimleri, sosyal tesis, idari birimler, rehabilitasyon uygulama alanı, spor atölyesi, fizik tedavi merkezi ile konaklama alanları bulunmaktadır. Özel bireyler, merkezde ayrıca 6 bireysel eğitim sınıfı ve 2 grup eğitim sınıfında eğitim alacak. Bireysel sınıflarda haftada 240 saat eğitim, grup sınıflarda ise haftada 192 saat eğitim imkanı sağlanacak. Down Sendromlu bireyler, kapalı ve açık alanlarda sunulacak uygulamalı eğitimler sayesinde dil ve motor becerilerini özgün programlarla geliştirecekler.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri