Eğitimde yeni dönem: Mahmut İşcan, okul okul Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ni anlatıyor

Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Eylül ayı boyunca okullarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tanıtmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Konya'nın Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut İşcan, Eylül ayı boyunca okullarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni anlatmak üzere çalışmalarını sürdürüyor. İşcan, öğretmenler ve öğrencilerle bir araya gelerek yeni müfredatı tanıtıyor.

Seminer dönemi boyunca öğretmen ve okul yöneticilerine Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ni tanıtan İşcan, 9 Eylül itibarıyla da öğrencilere yönelik bilgilendirmelere başladı. Her gün bir ilkokul, bir ortaokul ve bir liseyi ziyaret eden İşcan, zaman zaman veli toplantılarına katılarak aileleri de bu süreçte bilgilendiriyor.

İşcan, velilerin eğitim süreçlerine katkıda bulunabileceklerini vurgulayarak, yeni müfredatın benimsenmesi için okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerle sürekli iletişim halinde olduğunu belirtti. "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", 2024-2025 eğitim-öğretim yılında okul öncesi, ilkokul 1. sınıf, ortaokul 5. sınıf ve lise 9. sınıflarda kademeli olarak uygulanacak.

Modelin, bireyin fıtri özelliklerini koruma, karakterini olgunlaştırma ve toplumla uyum sağlama hedefleri doğrultusunda geliştirildiğini ifade eden İşcan, Türkiye'nin eğitim vizyonunu şekillendirmek amacıyla çağın gereksinimlerine uygun bir eğitim sistemi oluşturulacağını söyledi.

İşcan, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin öğrenci merkezli öğrenme, dijitalleşme, eleştirel düşünme ve yaratıcılığı teşvik eden bir eğitim anlayışını benimsediğini belirterek, milli ve manevi değerlere önem verileceğini de sözlerine ekledi. Bu modelin, gelecekteki eğitim hedeflerine ulaşmak için bir temel oluşturduğunun altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri