Eğitimci Seyit Emiroğlu babasının hatıralarını Konya Aydınlar Ocağında anlattı

Konya Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen Selçuklu Salı Sohbetlerinde emekli eğitimci Seyit Emiroğlu, Konya’nın "Dede Korkut’u" olarak bilinen merhum babası Mehmet Emiroğlu’nun hayatını ve hatıralarını anlattı.

Konya Aydınlar Ocağı tarafından düzenlenen Selçuklu Salı Sohbetlerinde emekli eğitimci Seyit Emiroğlu, Konya’nın "Dede Korkut’u" olarak bilinen merhum babası Mehmet Emiroğlu’nun hayatını ve hatıralarını anlattı. Program, İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşirken MHP 19. Dönem Konya Milletvekili Musa Erarıcı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, Konya’nın eğitim ve kültür hayatına önemli katkılar sunduğunu söylerken Seyit Emiroğlu'na teşekkür etti. Güçlü, “Son nefesimize kadar emeklilik yok. Bu hizmetleri vatana ve millete borcumuz olarak görüyoruz” diyerek Seyit Emiroğlu'nun hizmetlerine vurgu yaptı. Güçlü, Emiroğlu’nun 1950 yılında Konya’da doğduğunu, eğitim hayatını Konya’da sürdürdüğünü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak emekli olduğunu belirtti.

Konuşmasında vefa duygusuna dikkat çeken Seyit Emiroğlu, babası Mehmet Emiroğlu’nun milli ve manevi değerlere bağlı bir insan olduğunu dile getirdi. Mehmet Emiroğlu'nun gençlerin eğitimine verdiği önemi, kütüphanelere olan sevgisini ve insanlara yardımlarıyla tanındığını anlattı. Emiroğlu, babasının eğitim, kültür ve yardımseverlik yönlerini örneklerle aktardı.

Programın sonunda Seyit Emiroğlu’na günün hatırası olarak kitap takdim edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri