Şeb-i Arûs biletleri satışa çıktı!

Hz. Mevlâna'nın 751. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs), 07-17 Aralık 2024 tarihleri arasında Konya Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Hz. Mevlâna'nın 751. Vuslat Yıldönümü Uluslararası Anma Törenleri (Şeb-i Arûs), 07-17 Aralık 2024 tarihleri arasında Konya Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Törenlere katılmak isteyenler için bilet satışları, bugün saat 14:00'te www.biletinial.com web sitesi üzerinden başladı. Bu özel etkinlikte, Hz. Mevlâna'nın öğretileri ve mistik müzik dinletileriyle dolu bir program katılımcıları bekliyor. Anma törenleri, Mevlâna'nın manevi dünyasını keşfetmek ve sevgi dolu mesajlarını yaşatmak için önemli bir fırsat sunuyor.

ŞEB-İ ARUS NEDİR?

Her yıl 07-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen “Hazreti Mevlânâ’nın Uluslararası Vuslat Yıldönümü Anma Törenleri” (Şeb-i Arûs), UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde (2008) yer alan Mevlevî Sema Törenleri ile devam ediyor. Bu etkinlik, Hazreti Mevlânâ’nın daha doğru anlaşılması ve anlatılması amacıyla düzenleniyor. Şeb-i Arus, Mevlevilikte Hazreti Mevlânâ Celaleddin-i Rumi'nin vefat ettiği geceyi temsil eder. Mevlânâ, bu geceyi “Düğün Gecesi” olarak adlandırır; zira bu geceyi, sevgiliye kavuşma anı olarak düşünmüştür. "Arus" kelimesi, Arapçadaki "عروج" (Yükseliş) kelimesinin yerinde kullanılmasıyla, ruhun ölümden sonra semaya yükselişini simgeler. Mevlânâ, "Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan" diyerek ölümü, kişinin aslına ve Allah’a dönüşü olarak yorumlamaktadır. Törenler, katılımcılara Mevlevilik kültürünü ve Hz. Mevlânâ’nın derin felsefesini keşfetme fırsatı sunacak. Etkinlik programı ve detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri