Din ile Bilim arasındaki çatışmaya son vereceğiz!

Din, Allah'ın sözlü ayetleri olan vahyini, bilim ise tabi olduğu yasaları bildirmek üzere Allah'ın evrene kodladığı sözsüz Ayetlerini anlamayı konu edinen alanlardır. İkisi arasında çatışma olduğu bilinse de ikisi de birbirine bağlıdır.

Anadolu da Bugün TV’de Kur'an-i Kerim’i matematiğiyle açıklayan Mehmet Ipıl Din ile bilim arasındaki çatışmaya Kur'an-i Kerim ve matematiğiyle son vereceğiz” dedi.

Ipıl “ Şimdi bugün Kur'an-i Kerim bizlere matematikle hitap ediyor Kur'an-i Kerim gerçekliğini matematikle korumuş bugün Kur'an-i Kerim bizlere aslında matematik ile evrende insanda hayatta, hayvanda her şeyde fikir ve görüş ayrılığına son veriyor. Bu kitap dünyanın en güçlü silahıdır. Bu kitabın içerisinde yaşamamız yaşam amacımız, sebebimiz, matematik, kimya, fen, fizik, biyoloji her şey mevcut. Bizler bu Kur'an-i Kerimi yanlış anladığımızdan dolayı ya da ya da anlamak istemediğimizden Kur'an-ı Kerimin bizlere verdiği mesajı anlayamıyoruz. Bizim Toplum olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti içerisinde yaşayan tüm insanların din, dil ırk ayrımı yapmaksızın en büyük temel sorunlarımızdan birisi Kur'an-i Kerim'i araştırmamak eğitimi bilmemek ve bunun sonucunda ortaya çıkan toplumsal sorunlar eğitimsizliktir” ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri