"Çalışsam da yetmiyor!" Konya'da geçim sıkıntısı vatandaşı yıldırdı / Sokak röportajı

Konya'da hayat pahalılığı vatandaşı vurdu. Ekonomik sıkıntılar, sokak röportajlarında gözler önüne serildi. Emekliden esnafa herkes geçim sıkıntısından yakınıyor. Peki, vatandaşlar bu durumu nasıl değerlendiriyor? İşte Konya sokaklarından gelen sesler...

Emekli bir vatandaş, : "Gelirlerimiz giderlerimizi karşılamıyor. 12 bin 500 lira maaş alıyorum. Kanaat sahibi olduğunuz zaman geçiniyoruz. Geçim sıkıntısı var ama huzur sıkıntısı yok" diyerek konuştu.

Emekli bir esnaf olan vatandaş ülkede adaletsizlik olduğunu böyle anlattı: "Ayakkabıcı esnafı ve emekliyim ama zor geçiniyorum. Başkasıyla karşılaştırırsak geçiniyorum. Esnaf olduğumuz için bizim yine bir birikimimiz var. Asgari ücretli nasıl geçinsin? Devletin başındakiler matematiği hiç bilmiyor mu? Kiralar olması gerektiği yerde ama bir adaletsizlik var. Alttaki eziliyor, üstteki sefa içerisinde"

EKONOMİMİZ FENA DEĞİL, DAHA KÖTÜ ÜLKELER VAR

Emekli olan başka bir vatandaş ise sosyetik giyinmeyip, sigara içmeyip, bunları ayarlarsanız geçinirsiniz dedi:"Gelirim giderlerimi fazlasıyla karşılıyor. Benim kendi evim var. Sosyetik giyineceğine giyinme, sigara içme, ayarlayın bunları. Benim bahçem var, oradan toplayıp satıyorum. Bizim bu millet hazıra alıştı. Çalışın. Sanayiler işçi arıyor. Bütün millet masa başında. Ekonomimiz fena değil, daha kötü ülkeler var"

Çalışırsak gelirlerimiz giderlerimizi karşılar diyen bir vatandaş:"Gelirlerimiz giderlerimiz karşılamıyorsa çalışacağız, çalışarak bu sorunlar çözülür. Çünkü herkes işçi arıyor. Şu anda Türkiye'de veya Konya'da işsizim diye gezinen 3 bin kişi vardır. Ben emekliyim, ek işler bulup çalışıyorum"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri