Başkan Pekyatırmacı Nüve, Kemerli ve Demirci İş Merkezleri hakkında son durumu açıkladı!

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ABK Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Anadolu’da Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar ve Genel Yayın Yönetmeni Erhan Dargeçit ile bir araya geldi

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Anadolu'da Bugün Gazetesi'ne yaptığı ziyarette Anadolu’da Bugün Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Baydar ve Erhan Dargeçit’e Selçuklu’da ticaretin merkezi olarak 40 yıla yakın bir süre hizmet veren Nüve, Kemerli ve Demirci iş merkezleri için yıkım kararı çıkması hakkında açıklamalarda bulundu.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı konuyla ilgili gazetemize yaptığı ziyarette , "Bu iş merkezleri riskli binalar. Bunların bazılarının geçmişte güçlendirmesi yapılmışsa da bu yeterli değil. Yakın zamanda bu binaların boşaltılması için yazılar yazdık ” ifadelerine yer verdi.

HİÇBİR TEŞEBBÜSTE BULUNMADILAR

Binalarda deprem yönünden sıkıntı olduğunu belirten Pekyatırmacı "Riskli binaların güçlendirilmesi lazım, biz yönetime hem yazılı sözlü uyarılar yaptık. Belediye'ye davet ettik bir kaç sefer gelip gittiler, fakat bu süre zarfında güçlendirme konusunda hiçbir teşebbüste bulunmadılar. Sadece Demirci İş Merkezi'nde bodrum katta patlayan perdeler var bir onlara bir işlem yapıldı. Onun dışında bina ile ilgili hiçbir işlem yapılmadı. Biz süreç olarak artık son noktaya geldiğimiz için şu anda tahliye ile ilgili yazılar yazdık yani 90 gün içerisinde burayı boşaltmamız gerekiyor diye bundan sonra bütün sorun nüksetti." şeklinde konuştu.

ARTIK TÜM SORUMLULUK MÜLK SAHİPLERİNDE

Gerekli yazılı ve sözlü uyarıları yaptığını belirten Başkan Pekyatırmacı, "Oradaki mülk sahipleri oturup ne yapacaklarına karar verecekler. Güçlendirecekler mi binaları yeniden mi yapacaklar artık onlara kalmış bir şey. Çünkü bina sorunu bina sahibine aittir, biz kalkıp da şunu yap diyemeyiz." ifadelerini yer verdi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Haber Haberleri