Başkan Acar: "Konya'da üretilen ayakkabı, Çin'den daha ucuz"

Konya Ayakkabıcılar Odası Başkanı Muhammet Acar, Anadolu'da Bugün TV'ye verdiği özel röportajda Konya’nın ayakkabı sektörü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Acar, "Konya, Türkiye'nin ikinci büyük ayakkabı sektörüyle hem yerel hem de ulusal ekonomiye büyük katkı sağlıyor" dedi. Acar, sektörde yaşanan istihdam sorunlarına dikkat çekerek, meslek liseleri ve çıraklık eğitim merkezleri aracılığıyla bu sorunları çözmeye çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, 2 yıllık meslek yüksekokulu ve 4 yıllık fakültede eğitim gören öğrencilerin sektöre kazandırıldığını vurguladı.

KONYA AYAKKABISI KALİTESİYLE REKABETÇİ

Başkan Acar, Konya'da üretilen ayakkabıların kalitesinin ve fiyatının Çin’deki ürünlerle rekabet edebileceğini ifade etti. "Konya’da üretilen deri grup ayakkabılar, özellikle erkek ve bayan ayakkabıları olarak Türkiye’de en ucuz ve en kaliteli ürünlerdir" diyen Acar, "Çin ayakkabılarının kalitesiz algısının aksine, derinin fiyatı orada daha yüksek" diye ekledi.

Acar, 16-19 Ekim tarihleri arasında Konya'da düzenlenecek fuara tüm sektör temsilcilerini davet ederek, "Eğer fuara gelmezseniz, Konya ayakkabı sektörünü görmüyorsanız çok şey kaybetmişsiniz demektir" uyarısında bulundu.

TARİHİ BİR GEÇMİŞE SAHİP

Konya'daki ayakkabıcılık geleneğinin köklü olduğunu belirten Acar, Cumhuriyet döneminden bu yana 800-900 yıllık bir geçmişe sahip olduklarını ve sektördeki fuarların profesyonelleştiğini vurguladı. "Bu yıl ikinci kez düzenleyeceğimiz fuar, 12 yıl aradan sonra 30. ayakkabı fuarımız olacak" dedi.

Son olarak, sektörde emek veren tüm esnaf ve sanatkarlara teşekkür eden Acar, "Tüm temsilcilerin bu fuarda yer alması gerekiyor. Gelmezseniz yerinizi almazsanız çok şey kaybedersiniz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri