Bağışıklığınızı kışa hazırlayın! Sağlıklı beslenmenin püf noktaları

KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Muteber Gizem Keser, Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çekti.

Kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirmek için dengeli ve sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken KTO Karatay Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Muteber Gizem Keser, soğuk havalarda hastalıklara karşı korunmak için önerilerde bulundu.

DENGELİ BESLENME HASTALIKLARA KARŞI KORUYOR

Keser, soğuk havaların etkisiyle artan üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı beslenme alışkanlıklarının bağışıklık sistemini doğrudan etkilediğini belirterek, lifli besinler, kuru baklagiller ve C vitamini açısından zengin sebze-meyve tüketiminin önemine değindi.

İŞLENMİŞ ÜRÜNLERDEN UZAK DURUN

Obezite ve kalp hastalıkları riskini artıran işlenmiş ürünlerden kaçınılması gerektiğini vurgulayan Keser, şekerli ve unlu mamuller yerine tam tahıllı ve düşük şekerli seçeneklerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca, kış aylarında D vitamini eksikliğine karşı güneşten yararlanmanın önemine dikkat çekti.

MEYVE-SEBZE VE FİZİKSEL AKTİVİTE ÖNEMLİ

Bağışıklığı güçlendirmek için günlük beslenmeye en az 5 porsiyon meyve ve sebze eklenmesi gerektiğini ifade eden Keser, fiziksel aktivitenin de bağışıklık üzerindeki olumlu etkisine vurgu yaptı. Haftada en az 150 dakika orta şiddetli egzersiz önerisinde bulunan Keser, küçük adımlarla günlük hareketliliğin artırılabileceğini belirtti.

Hastalıklara karşı kalkan görevi gören sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin kış aylarında yaşam kalitesini artırdığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri