Atiker Yazılım'dan Türkiye'de bir ilk! Bu eğitimden tam 10 bin öğrenci yararlandı...

Atiker Yazılım, geliştirdiği mobil uygulama geliştirme platformu Clomosy’nin ilk sürümünü 2023 Mart ayında kullanıcıların hizmetine sundu. Clomosy, kullanıcılara hızlı ve pratik mobil uygulama geliştirme imkânı sunarak büyük ilgi topladı.

Mart ayından bu yana Türkiye genelinde 11 farklı şehirde düzenlenen Clomosy Eğitim Seminerleri ile 10 bin öğrenciye mobil uygulama geliştirme eğitimi verildi. Eğitimlerin başarısının ardından, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı için Konya Teknik Üniversitesi ve birkaç mesleki teknik lise ile Ar-Ge Eğitim ve İş Birliği Protokolleri imzalandı.

Eğitim seminerlerinin başarısının ardından daha uzun soluklu bir iş birliği planı oluşturarak 2023-2024 eğitim-öğretim yılında; Konya Teknik Üniversitesi, Adil Karaağaç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Aselsan Konya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karatay Fen Lisesi ve Kılıçarslan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Ar-Ge Eğitim ve İş Birliği Protokolleri imzaladı.


EĞİTİM VE TEKNOLOJİNİN BULUŞMA NOKTASI

2024-2025 eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte, bu protokol kapsamındaki okullarda Clomosy platformu ile mobil uygulama geliştirme eğitimleri resmi olarak başladı. Eğitim sürecinde, öğrenciler Clomosy platformunu derinlemesine öğrenme fırsatı bulurken, ilerleyen dönemlerde kendi mobil uygulama projelerini geliştirmeye yönelik pratik kazanacaklar. Böylece öğrenciler, yalnızca teorik bilgiyle değil, günlük hayatta karşılık bulan projelerle de deneyim kazanmış olacaklar.


Clomosy, Atiker Yazılım'ın geliştirdiği yenilikçi bir mobil uygulama geliştirme platformu olarak, öğrencilerin hızla gelişen dijital dünyada yer almalarına imkân tanıyor. Platform, kullanıcı dostu arayüzü ve TRObject programlama dili desteğiyle, öğrencilerin sıfırdan uygulama geliştirmelerini mümkün kılarken aynı zamanda teknik bilgi birikimlerini artırmayı hedefliyor.


Atiker Yazılım bu projelerle birlikte Türkiye’nin dört bir yanındaki gençleri, mobil uygulama dünyası ile buluşturmaya ve onları geleceğin yazılım dünyasına hazırlamaya devam edecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri