Altın yatırımı yapacaklara müjde mi uyarı mı? Altın yatırımı yapmadan önce bilmeniz gerekenler...

Altın, yıllardır yatırımcıların güvenli limanı olarak kabul ediliyor. Ancak son zamanlarda yaşanan ekonomik belirsizlikler, altın yatırımcılarını kararsızlığa sürükledi. Peki, altın yatırımı yapmak hala mantıklı mı? Kuyumcu İsmail Karagöz cevapladı...

Altın yatırımı yapmayı düşünenler için belirsizlik sürüyor. Kuyumcu İsmail Karagöz'e göre altın, dünya genelinde bir sıkışma noktasında olsa da, Türk Lirası bazında hala cazip bir yatırım aracı. Ancak uzman, 2025 yılının Türkiye ekonomisi için zorlu geçeceği öngörüsünde bulunuyor.

Karagöz: "Altın aslında çok fazla düşmedi. Ama dünya genelinde altın, ons haliyle bir müddet sıkışma noktasına girdi. Şu anda yaklaşık olarak TL bazında 2 bin 790/ 2 bin 800 civarında. Bu da Amerikan Merkez Bankası’nı FED’in bu hafta açıklayacağı, Eylül’deki 25 baz puanlık bir indirim var. Onu fiyatladığını düşünüyoruz. Ama ons altının biz biraz daha aşağı gelebileceği yönünde tahminlerimiz var" şeklinde konuştu.

2025 YILINDA ALTIN KAÇ TL OLUR?

Karagöz enflasyonun altın fiyatlarına etkisinden bahsetti: "Piyasalarda rutin insanlarımızın ekonomik olarak beklentileri altın yönünde, altına yatırım yapanlar bu yıl ortalama yine kazançlı çıktılar. Çok da düşmüş değil aslında ama bizim öngörümüz, tahminen TL bazında 3 bin/ 3 bin 200 bandında olabileceği yönünde rakamları düşünüyoruz. 2025 yılında ekonomik olarak ne getireceğini bilmiyoruz ama şunu söyleyebiliriz ki, kendi iç piyasamızı değerlendirecek olursak, ekonomik anlamda 2025 yılının bizim için biraz daha zor geçeceği yönünde sinyaller var. Yani bunu tarımda, enflasyon verilerinde, ekonomi alanında görebiliyoruz. Biz yatırımcımıza şunu söylüyoruz; altın alırken kısa vadeli al-sat değil de, uzun vadeli, en az 6-4 ay veya 1 yıl gibi rakamlarda yatırım yapsınlar. Ülkemizde faiz oranları çok yüksek olunca, altını bir tık geriye ittiler. Çünkü, herkes şu anda ülkemizde faize para yatırıyor ve oranın kar kazancını bizden çok daha yüksek görüyor"

ALTIN KÖTÜ GÜN DOSTUDUR

Karagöz altın almakta kararsız olanlara da tavsiyede bulundu: "Bugünün şartlarında şunu söyleyebiliriz; kuyumcularımız bu sene ekonomik anlamda çok verimli bir yıl geçirmediler. Haliyle gurbetçilerimiz geldi. Çiftçimizin ekonomik şartları belli olduğu için sarraflar ve kuyumcular istediği kazancı elde edemediler. Bir tek bizim sektörümüz değil, her sektörde daralma oldu. Bu daralmanın 2025 yılında biraz daha olacağını düşünüyoruz. Ama şu bir gerçek; altın her zaman kötü gün dostudur, güvenilir bir limandır. İnsanlar belki ekonomik olarak zor geçiniyorlar, altın almakta zorlanıyorlar ama kısa vadede olmasa da en azından altına yatırım yapmalarını öneriyoruz"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri