Altın piyasasında şoke eden tahmin! İşte Konya'da güncel altın fiyatları...

Son dönemde dünya genelindeki savaşlar ve gerginliklerin etkisiyle altın fiyatları yükselişe geçti. Peki, yıl sonunda altının ne kadar olması bekleniyor? Detaylar haberde...

Son dönemde dünya genelindeki savaşlar ve gerginliklerin etkisiyle altın fiyatları yükselişe geçti.

Gram altının yıl sonuna kadar 3 bin TL seviyesine ulaşabileceği öngörülüyor. Dünya borsalarında altının ons fiyatı 2 bin 400 doların üzerine çıkarak önemli bir artış kaydetti. Türkiye'de gram altın fiyatı ise şu anda 2 bin 670 TL civarında seyrediyor.

Geçtiğimiz aylarda FED'in faiz artırma hızını artıracağına dair beklentiler altın fiyatlarında bir düşüşe neden olmuştu. Bu süreçte altının ons fiyatı 2 bin 370 dolara, Türkiye'de gram altın fiyatı ise 2 bin 300 TL'ye kadar geriledi. Ancak uzmanlar, bu düşüşlerin altın yatırımı yapmak isteyenler için bir fırsat olduğunu vurgulamıştı.

Son dönemde ise Amerika'da ekonomiye dair olumsuz gelişmelerin yanı sıra bazı FED Başkanlarının faiz indirimi konusunda acele edilmemesi gerektiğini ifade etmesi, faiz indirim beklentilerini zayıflattı. Buna rağmen, bu yıl içerisinde FED'in en az bir kez faiz indireceği düşünülüyor. Ancak bu indirimin hızla gerçekleşmesi beklenmiyor. Altın fiyatlarının bu gelişmeler ışığında yıl sonuna kadar artış trendini sürdürebileceği tahmin ediliyor.

İşte Konya'da güncel altın fiyatları...

Konya Gram Altın: 2.634,82.

Konya Çeyrek Altın: 4.364,00.

Konya Yarım Altın: 8.717,00.

Konya Tam Altın: 17.358,66.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri