Altay duyurdu! Belediye başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyorum

UCLG Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, katil İsrail’in Lübnan’ın Nebatiye Belediye binasına düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil’in hayatını kaybetmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı (UCLG) Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, katil İsrail’in Lübnan’ın Nebatiye Belediye binasına düzenlediği saldırıda Nebatiye Belediye Başkanı Ahmed Kahil’in hayatını kaybetmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

Başkan Altay, İsrail’in son bir yıldır Gazze ve Batı Şeria başta olmak üzere Müslümanların yaşadığı bölgelerde insanlık tarihinin en büyük zulmünü gerçekleştirdiğini belirtti. Kadın, çocuk demeden sivilleri hedef alan bu anlayışla her gün binlerce Müslümanın şehit edildiğini ifade eden Altay, "İsrail yönetimi, 40 binden fazla insanı katletmekle kalmayıp zulmünü artırarak devam ediyor" dedi.

Altay, Lübnan’da yaşananların da bu durumu gösterdiğini belirterek, “Eli kanlı İsrail, sivil ayrımı gözetmeksizin hedefler bombalıyor. Dün aldığımız elim haberle Nebatiye Belediyesi’nin Meclis Toplantısı, bilerek ve isteyerek hedef alındı. Maalesef meslektaşımız Ahmed Kahil ve beş meclis üyesi şehit oldu. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Kamu hizmeti yürüten kurumların bu şekilde hedef alınması bir insanlık suçudur” dedi.

DÜNYA TEŞKİLATLARINI GÖREVE ÇAĞIRDI

Başkan Altay, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere dünya teşkilatlarının yerel yöneticilerin güvenliğini sağlamakla yükümlü olduğunu vurguladı. Altay, “Hizmetlerin sağlanamaması, İsrail’in istediği kaos ortamını yaratır ve insanların vatanlarını terk etmesine neden olur. Orada yaşayan insanlar, zorluklara rağmen yaşam mücadelesi veriyor. İnşallah bu saldırılar sona erer ve insanlık tarihinin bu utanç durumu bir an önce sonlanır” ifadelerini kullandı.

Son olarak, Altay, İsrail’in artık dünya tarafından tescil edilmiş eli kanlı bir devlet olduğunu belirterek, "İnsanlığın buna topyekün tepki vermesi ve İsrail’in zulmünü durdurması gerekiyor" şeklinde konuşarak açıklamalarını sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Haber Haberleri