Futboldan sonra basketbolda da kazandık! Evimizde Trabzonspor'u devirdik, 3'te yaptık

Konya Büyükşehir Belediyespor, evinde Trabzonspor’u 84-80 mağlup ederek üst üste 3. galibiyetini aldı

Basketbol 1. Ligi’nde mücadele veren Konya Büyükşehir Belediyespor, 4. hafta maçında sahasında şampiyonluk adaylarından Trabzonspor’u konuk etti.

.Selçuklu Belediyesi Spor Salonu’nda oynanan maçta salonun büyük kısmı doldu. Sarı-siyahlı ekip, ilk devrede hem savunma da hem de hücumda muhteşem bir oyun sergiledi. Büyükşehir, ilk çeyreği 24-15 önde tamamladı. İkinci çeyrek farkı daha da açan Konya BBSK, soyunma odasına 45-21 önde girdi.

İkinci devreye konuk takım, daha iyi savunma yaptı. Üçlükler de bulan Trabzonspor, geri dönmek adına umutlandı. Konya Büyükşehir Belediyespor, final periyoduna da 69-53 önde girdi. Son çeyrek nefesleri kesti. Krize giren temsilcimiz, rakibinin geri dönüşüne engel olamadı. 24 sayı farktan geri dönen Karadeniz ekibi, 1 dakika kala 79-80 ile öne geçti. Son anları kaos içinde geçen maçtan Büyükşehir, yeniden öne geçerek 84-80 galip ayrıldı. Üst üste üçüncü galibiyetini alan Konya BBSK’da maç sonunda büyük coşku vardı.

Sarı-siyahlı ekipte New Williams 34 sayı, 3 ribaund, 6 asist, Khalid Thomas 20 sayı, 10 ribaund, 2 asistle öne çıktı. Ligdeki 3. yenilgisini alan Trabzonspor’da ise Ty Gordon 24 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Okben Ulubay 20 sayı, 2 ribaund, 9 asistle oynadı.

Konya Büyükşehir Belediyespor, 5. hafta maçında 10 Ekim Perşembe günü deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya BBSK Haberleri