Cumhurbaşkanı depremle ilgili bilgi aldı

Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili Malatya Valisi ve belediye başkanını telefonla arayarak bilgi aldı

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, durumu değerlendirerek bilgi verdi.

Bakan Yerlikaya, AFAD ve ilgili kurumların Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerinde saha tarama çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar yapıldığını belirten Bakan, bu ihbarların 341’inin bilgi amaçlı, 33’ünün ise yardım talepleri olduğunu kaydetti.

Ayrıca, Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1 ve Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana geldiğini vurgulayan Yerlikaya, ancak can ve mal kaybının bulunmadığını ifade etti.

Bakan, depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

4 KİŞİ SAĞ OLARAK KURTARILDI

Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Kale ilçesinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde Elazığ'da kısmi hasar gören bir binadan 4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını açıkladı.

AFAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, depremin 16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.46'da gerçekleştiği bildirildi. Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli'deki AFAD, Emniyet Genel Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin saha tarama çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, deprem nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne toplam 374 ihbar yapıldığı, Malatya, Şanlıurfa ve Elazığ illerinde toplam 4 binada hasar meydana geldiği kaydedildi. Ayrıca, Malatya'nın Pötürge ve Kale ilçelerinde kaya düşmesi olaylarının yaşandığı da vurgulandı.

ERDOĞAN DEPREMLE İLGİLİ BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 5.9 büyüklüğündeki depremle ilgili Malatya Valisi ve belediye başkanını telefonla arayarak bilgi aldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri