Yenidoğan çetesinde bebeğini kaybeden acılı babadan şok iddialar: "Sevk sırasında oksijen tüpü bozuk dediler"

Bir baba, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, yenidoğan oğlunun hastanede yaşanan ihmaller sonucu hayatını kaybettiğini iddia ederek yaşadığı acı dolu süreci X adlı sosyal medya platformu üzerinden paylaştı.

Engin M. isimli bir vatandaş, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, oğulları Harun Enes’in tıbbi ihmal ve kötü muamele nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı. Harun Enes, 11 Haziran 2023 tarihinde Çam Sakura Hastanesi'nde dünyaya geldikten saatler sonra Bağcılar Şafak Hastanesi’ne sevk edildi. Baba, oğullarının bir hafta boyunca kendilerine gösterilmediğini, doktorların sürekli olarak bebeğin durumunun iyi olduğu yönünde bilgi verdiğini belirtti.

Engin M., oğullarının sağlık durumunun kötüleşmesine rağmen, doktorların bebeğin durumu hakkında gerçek bilgi vermediklerini, Harun Enes’in her geçen gün daha kötüye gittiğini ifade etti. Aileye, Harun Enes’in ciğerlerinde bir enfeksiyon olduğu söylenmiş, ancak antibiyotik tedavisi başlatıldığı ve birkaç hafta içinde taburcu edileceği belirtilmişti. Fakat bebek her geçen gün daha solgun hale gelmiş ve durumunda herhangi bir iyileşme olmamıştı.

Durumun ciddiyetini fark eden baba, doktor arkadaşlarıyla hastaneye gittikten sonra bebeğin enfeksiyon kaptığını öğrenmiş. Ancak doktorlar, Harun Enes’in durumu hakkında yanıltıcı bilgiler vererek aileyi oyalamaya devam etmiş. Kurban Bayramı’nın ikinci günü Harun Enes’in entübe edildiği haberini alan aile, bebeğin acilen başka bir hastaneye sevk edilmesi için mücadele etti. Ancak sevk sırasında kullanılan oksijen tüpünün bozuk olduğu ve bebeğe yeterli desteğin sağlanamadığı iddia edildi.

GERÇEK YENİ HASTANEDE ORTAYA ÇIKTI

Yeni hastaneye ulaşıldığında, doktorlar bebeğin çok ciddi bir durumda olduğunu ve eski hastanedeki doktorların yanılttığını belirtti. Kandaki oksijen seviyesinin son derece düşük olduğu ve Harun Enes’in bu durumda hayatta kalmasının zor olduğu açıklandı.

HARUN ENES HAYATINI KAYBETTİ

Harun Enes, 2 Temmuz 2023 tarihinde hayatını kaybetti. Baba Engin M., oğlunun vefatından sadece 10 dakika önce hastaneye geldiklerini, ilk kez o gün oğullarına dokunabildiklerini ifade etti. Sosyal medya paylaşımında, yaşadıkları acı dolu süreci ve tıbbi ihmal iddialarını dile getiren baba, adaletin yerini bulmadığını belirterek, “Bu sistemin adaletinden zerre ümidim yok” dedi. Ayrıca sorumluların serbest bırakılmasına da tepki gösterdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri