TBMM’den tezkere onayı: TSK’nın görev süresi uzatıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Lübnan’da görev yapan unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Lübnan’da görev yapan unsurlarının görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı tezkeresi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan tezkerede, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL) kapsamında barışı koruma faaliyetlerine katkı sağlamaya devam etmesinin önemi vurgulandı. Tezkere, 31 Ekim 2024’ten itibaren geçerli olmak üzere TSK’nın UNIFIL’e katılımının bir yıl daha uzatılmasını öngörüyor.

Tezkere görüşmeleri sırasında milletvekilleri farklı görüşler dile getirdi. Saadet Partisi adına konuşan Cemalettin Kani Torun, Türkiye’nin Lübnan halkının yanında olması gerektiğini belirtirken, İYİ Parti’den Buğra Kavuncu, TSK’nın bölgedeki varlığının stratejik önemine dikkat çekti. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Türkiye’nin Lübnan’ın güvenliğini desteklemesinin Türkiye’nin güvenliği için de kritik olduğunu söyledi.

AK Parti Milletvekili Hulusi Akar ise, İsrail’in bölgedeki saldırgan politikalarının yakından takip edildiğini ve Türkiye’nin barışçıl politikalarının devam edeceğini belirtti. Görüşmelerin ardından yapılan oylama sonucu, tezkere kabul edilerek TSK’nın Lübnan’daki görev süresi 1 yıl daha uzatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri