Konya'da şiddetli deprem

Konya'da deprem oldu. 00.54'de yaklaşık 10 saniye süren sallantı panik yaşattı. Merkez üssü Selçuklu Sarıcalar olan depremin büyüklüğü ise 3,6 olarak açıklandı.Bosna Hersek, Yazır ve Sancak gibi mahallelerdeki vatandaşlar depremi şiddetli şekilde hissetti

Konya Selçuklu deprem ​​​​

Konya'da deprem meydana geldi. AFAD açıklamasına göre depremin merkez üssü Selçuklu Sarıcalar. Depremin büyüklüğü ise 3,6 olarak açıklandı.

Yerin 7 km derinliğinde olan deprem panik yaşattı. Deprem saat 00.54'de yaşandı.

Konya genelinde hissedilen deprem, kısa süreli paniğe sebep oldu.

Özelikle şehrin batı yakasında yer alan Bosna Hersek, Yazır ve Sancak gibi mahallelerdeki vatandaşlar depremi şiddetli şekilde hissetti.

Konya AFAD açıklama yaptı

Yapılan açıklamada, "İlimiz Selçuklu ilçesinde 3,6 büyüklüğünde hissedilen deprem sonrası an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz.Şehrimizde deprem sarsıntısı hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun" ifadelerine yer verildi.

Başkanlardan açıklama

Deprem sonrası açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Şehrimizde deprem sarsıntısı hisseden tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Uyarı ve bilgilendirmeleri AFAD ve AKOM dan takip edelim. Allah hepimizi afetlerden muhafaza etsin" ifadelerine yer verdi.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı ise yaptığı açıklamada, "Şehrimizde meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki depremden dolayı tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin" paylaşımını yaptı.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ise, “Depremi hissettik. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah beterinden ve tekrarından muhafaza etsin” ifadesini kullandı.

​​​Konya AKOM'dan da açıklama geldi

Konya AKOM, depremin merkez üssünü Selçuklu Sarıcalar olarak açıkladı. Şiddet ise 3,7 olarak belirtildi.

Yapılan açıklamada ise "Şu ana kadar herhangi bir olumsuz ihbar alınmamış olup, durum yakından takip etmektedir" denildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri