Konya'da çığır açan proje! Topraksız üretim başladı

Konya'nın Meram ilçesinde, Meram Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "KOP ile Topraksız Seracılığı Başlatıyoruz" projesi kapsamında, topraksız çilek serası kurularak hak sahibine teslim edildi.

AA'da yer alan habere göre; Konya'nın Meram ilçesinde, Meram Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen "KOP ile Topraksız Seracılığı Başlatıyoruz" projesi kapsamında, topraksız çilek serası kurularak hak sahibine teslim edildi.

Törende konuşan İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, tarımın bir ülkenin temel üretim kaynağı olduğunu vurguladı. Yılmaz, "Emek verince, gayret edince güzel çalışmalar ortaya çıkıyor. Bu tür projeler, devletin vatandaşına rehberlik etme görevini yerine getirdiğinin bir göstergesidir" dedi.

Tarım İl Müdürü Duran Seçen, KOP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından desteklenen çeşitli projelerin uygulanmaya devam ettiğini belirtti. Bu proje ile iki üreticiye 1200 metrekarelik seralar kurulduğunu ve sulama ile fide desteğinin sürdüğünü açıklayan Seçen, örtü altı üretiminin, açık alana göre 4-5 kat daha fazla ürün sağladığını da sözlerine ekledi.

Serasında 27 bin fide ekerek, topraklı tarıma göre alan tasarrufu sağladıklarını ve çilek üretim süresini 10-11 aya uzatacaklarını ifade eden girişimci Selman Arıcan, ayrıca, sulamada günde ortalama 1 ton su tasarrufu hedeflediklerini belirtti.

Açılış törenine KOP Başkan Yardımcısı Kasım Akyol, Meram İlçe Tarım Müdürü İlhan Kartal ve çok sayıda davetli katıldı. Tören, yapılan duaların ardından protokol tarafından açılış kurdelesinin kesilmesiyle sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri