Katliam! En az 150 kişi hayatını kaybetti

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda en az 150 kişi hayatını kaybetti veya yaralandı.

İsrail’in Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırılarda en az 150 kişi hayatını kaybetti veya yaralandı. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı “savaş suçu” olarak nitelendirerek uluslararası toplumu harekete geçmeye çağırdı.

Gazze’de Katliam İddiası
Gazze Sivil Savunma Teşkilatı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu en az 150 kişinin etkilendiği belirtildi. Açıklamada, 10 evin bombalandığı ve Najjar, Abu Al-Ouf, Salman, Hijazi, Abu Al-Qumsan, Aqel Abu Rashid, Abu Al-Tarabish, Zaqoul ve Shaalan ailelerine ait evlerin hedef alındığı bildirildi.

Sivil Savunma yetkilileri, bölgedeki tüm bir yerleşim bloğunun yıkıldığını ve arama kurtarma çalışmalarının zorlukla sürdüğünü belirtti. "Cibaliye’de korkunç bir katliam yaşanıyor. Kimse kurtarma çalışmaları için harekete geçmiyor" ifadeleri kullanıldı. Ayrıca, Gazze’nin kuzeyindeki sağlık hizmetlerinin aksaması nedeniyle yaralıların tahliyesinde büyük sıkıntılar yaşandığı kaydedildi.

Ürdün: "Sistematik Katliam ve Savaş Suçu"
Ürdün Dışişleri Bakanlığı, Cibaliye’deki saldırıyı kınayan bir açıklama yaparak saldırının uluslararası hukukun ihlali ve "sistematik katliam" olduğunu vurguladı. Açıklamada, "İsrail, savaş suçları işlemeye ve etnik temizlik yapmaya devam ediyor. Uluslararası toplumun savaşın durmasını isteyen iradesini yok sayıyor" denildi.

Uluslararası Topluma Çağrı
Ürdün, başta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası kurumları sorumluluk almaya ve İsrail’in saldırılarını durdurmak için acil önlemler almaya çağırdı. Açıklamada, "İsrail’in uluslararası hukuka saygı göstermeye zorlanması gerektiği" ifade edilerek Filistin halkına koruma sağlanmasının aciliyetine dikkat çekildi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri