Instagram ne zaman açılacak? 48 saat detayı...

BTK tarafından erişime engellenen Instagram'ın ne zaman açılacağı, milyonlarca kullanıcı tarafından merak ediliyor. Peki, Instagram ne zaman açılacak? 48 saat detayı dikkat çekiyor. İşte detaylar...

BTK tarafından erişime engellenen Instagram'ın ne zaman açılacağı, milyonlarca kullanıcı tarafından merak ediliyor. Instagram, 50 saati aşkın bir süredir kapalı durumda ve kullanıcılar "Instagram açıldı mı?" ve "Instagram ne zaman açılacak?" sorularına yanıt arıyor.

Normalde resmi bir mahkeme kararı olmaksızın 48 saatlik bir süre dolduğunda erişimin tekrar sağlanması beklenirken, Instagram’ın kapalı kalması devam ediyor. Kritik görüşmelerin sürdüğü belirtiliyor.

INSTAGRAM NEDEN KAPANDI?

Sabah gazetesinin haberine göre, Instagram’ın Türkiye’de kapatılma sebebi, platformun daha önce Türkiye tarafından birçok kez uyarılmasına rağmen, Türkiye'nin Filistin konusundaki tutumuna aykırı hareket ederek Hamas lideri Haniye’nin paylaşımlarını engellemesidir. Türkiye'nin bazı içeriklerin kaldırılması veya engellenmesi nedeniyle BTK tarafından Instagram’a erişim engeli getirildi.

TÜRKİYE TALEPLERİNİ İLETTİ

Sorunun çözülmesi için Türkiye, yapıcı bir tutum sergileyerek Meta’nın Türkiye temsilcileri ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Instagram yetkililerine Hamas lideri Haniye’ye başsağlığı mesajı içeren içeriklerin neden kaldırıldığı soruldu. Yetkililer, "Hamas, ABD tarafından terör örgütü olarak kabul edildiği için algoritmalar bu tür paylaşımları otomatik olarak kaldırıyor" şeklinde bir yanıt verdi.

HÜSEYİN YAYMAN'IN AÇIKLAMALARI

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, Meta'nın uluslararası dijital şirketlerinin ülkelerin hukukunu, yönetim yapılarını, moral ve ahlak değerlerini göz ardı eden uygulamalarını kabul etmediklerini belirtti ve Instagram’ın çifte standartlı tavrını derhal değiştirmesini beklediklerini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri