FETÖ elebaşının töreni için seçilen yer herkesi şaşırttı

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Skyland Baseball Stadyumu'nda, 20 Ekim’de hayatını kaybeden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için cenaze töreni düzenlendi.

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Skyland Baseball Stadyumu'nda, 20 Ekim’de hayatını kaybeden FETÖ elebaşı Fetullah Gülen için cenaze töreni düzenlendi. Törene, ABD'nin farklı eyaletlerinden ve dünyanın çeşitli bölgelerinden binlerce örgüt mensubu katıldı. ABD polisi, stadyum çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, Türk basınının görüntü alması engellendi ve bölgedeki drone kullanımı kısıtlandı.

Tören, stadyumun Essex bölgesinde saat 11.00’de başladı ve 15.00’e kadar sürmesi planlandı. Gülen'in cenazesi, siyah Cadillac marka bir araçla tören alanına getirildi. Stadyuma yalnızca örgüt üyeleri, kendilerine özel QR kodlarla giriş yaptı.

TÜRK BASINI ENGELLENDİ, DRONE KULLANIMI YASAKLANDI
Türk gazetecilerin stadyuma girmesine izin verilmezken, ABD polisi, görüntü çekmeye çalışan gazetecilere müdahale etti. Stadyumun bulunduğu bölgede, yerel saatle 10.00-14.00 arasında drone uçuşları yasaklandı.

Törenin ardından Gülen’in cenazesinin, Pensilvanya eyaletindeki çiftlik evinde toprağa verileceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri