En Güvenilmeyen Kurumlar belli oldu! İlk sırada kim yer aldı?

Toplum Çalışmaları Enstitüsü, Türkiye’deki toplumsal eğilimleri ölçmek amacıyla gerçekleştirdiği bir araştırmada "En güvenmediğiniz iki kurumu belirtir misiniz?" sorusunu yöneltti. İşte sonuçlar...

Toplum Çalışmaları Enstitüsü, Türkiye’deki toplumsal eğilimleri ölçmek amacıyla gerçekleştirdiği bir araştırmada "En güvenmediğiniz iki kurumu belirtir misiniz?" sorusunu yöneltti. 19-22 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılan anket, 1.514 kişiyle gerçekleştirildi ve hata payı artı eksi yüzde 2,5 olarak belirlendi.

1.SIRADA SİYASİ PARTİLER

Araştırmanın sonuçlarına göre, katılımcıların yüzde 25,1’i Türkiye’de en güvenmedikleri kurum olarak “siyasi partileri” işaretledi. Bu bulgu, siyasi partilere yönelik güvensizliğin yüksek olduğunu ortaya koyuyor.

2.SIRADA DİYANET

İkinci sırayı ise Diyanet İşleri Başkanlığı aldı. Diyanet’e güvenmeyenlerin oranı yüzde 18,8 olarak belirlendi.

3.SIRADA YARGI

Üçüncü sırada Yargı’ya güvenmeyenlerin oranı ise yüzde 18,4 olarak kaydedildi.

Hükümet ve Diğer Kurumlar Hükümete güvenmeyenlerin oranı ise yüzde 14,3 ile dördüncü sırada yer aldı. Anket sonuçlarına göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) yüzde 8,7, muhalefet yüzde 7,2, Meclis yüzde 4,9 ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yüzde 2,1 ile listede yer aldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri