Ehliyet yenileme süresi yaklaşıyor: Son tarih 31 Aralık!

Ehliyet yenileme süresi 31 Aralık'ta sona eriyor! 7 milyon sürücünün, eski tip belgelerini zamanında yenilememesi halinde yüksek ek ücretler ödemesi gerekecek.

Eski tip sürücü belgelerini yenilemek için son tarih 31 Aralık olarak belirlendi. Türkiye’de 7 milyon 159 bin 176 sürücü, bu süre zarfında ehliyetlerini yenilemek zorunda. 1 Ocak 2025'ten itibaren, eski ehliyetlerin geçerliliği sona erecek ve yüksek ek ücretler ödenmek zorunda kalınacak. 2024 için B sınıfı sürücü belgesi yenileme ücreti 5 bin 165 lira olarak belirlenirken, 2025 yılında bu tutarın yeniden belirleneceği belirtildi.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Başvuru yapmak isteyen sürücüler, Alo 199 Çağrı Merkezi, mobil uygulama veya "https://nvi.gov.tr/" üzerinden randevu alabilir. Gerekli belgeler arasında eski sürücü belgesi, 15 liralık ücret, sağlık raporu, biyometrik fotoğraf ve güncel adres bilgisi yer alıyor. Başvuru yoğunluğu yaşanmaması için işlemlerin erkenden yapılması öneriliyor. Geçersiz ehliyetle araç kullanmanın cezası 13.000 TL’ye kadar çıkabilir. Dolayısıyla, sürücülerin zaman kaybetmeden yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri