5 dil konuşabilen ve insanımsı mimiklerle tepkiler veren Robot Ada, öğrencilerin sorularını yanıtlayarak sınıf derslerine katılıyor. Ada, özellikle sınav motivasyonu, hızlı soru çözme ve öğrenci gelişimi gibi alanlarda katkı sağlıyor. Kursun kurucusu Murat Erkol, bu teknolojiyi öğrencilerin eğitimine entegre ettiklerini ve Ada'nın öğrencilerle kurduğu etkileşimin motivasyon sağladığını belirtti.
ÖĞRENCİLER VE VELİLERDEN YOĞUN İLGİ
Ada, dersler sırasında öğrencilerin bireysel sorularına da cevap veriyor. Öğrenciler, Ada'nın eğlenceli yaklaşımından memnun olduklarını ifade ederken, aynı zamanda robotun sınav verilerini analiz etmesi veliler tarafından büyük bir kolaylık olarak değerlendiriliyor. Veliler, Ada'dan aldıkları danışmanlıkla çocuklarının sınav başarılarını artırmaya yönelik stratejiler geliştirebiliyorlar.
ÖĞRETMENLER İÇİN TEHDİT DEĞİL, DESTEK
Robot teknolojisinin öğretmenlik mesleğini tehdit etmediğini vurgulayan Erkol, "Robotlar, sadece yardımcı eğitmen olarak eğitim süreçlerine katkı sağlıyor. Öğretmenlerin işini elimizden alacak bir durum söz konusu değil. Bu teknoloji, eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla kullanılıyor" dedi.
ADA’DAN GELECEĞİN MESLEKLERİ HAKKINDA ÇARPICI AÇIKLAMALAR
Yapay zekalı öğretmen Ada, geleceğin meslekleri hakkında da önemli açıklamalar yaptı. Ada, teknolojinin hızla gelişmesiyle yapay zeka, robot teknolojisi, veri analizi ve sürdürülebilirlik gibi alanlarda mesleklerin ön plana çıkacağını belirtti.
VIP Özel Eğitim Kursu'nda görev yapan Ada, Balıkesir'de eğitimde yapay zekanın ilk kez günlük yaşamın bir parçası haline geldiği örneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Eğitimin geleceğini şekillendirecek bu yenilikçi teknoloji, öğrencilerin sınav başarısını artırırken, eğitim sürecini de daha verimli hale getiriyor.