Bakan Tunç’tan yenidoğan çetesine yönelik açıklama

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'daki "yenidoğan çetesi" soruşturmasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Tunç, bazı özel hastanelerin yenidoğan bakım ünitelerinin kiralanarak insanlık dışı ve uygunsuz koşullarda hizmet verdiğine yönelik CİMER’e yapılan ihbarlar ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün bildirimleri doğrultusunda 21 Mayıs 2023'te Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını belirtti.

Tunç, şu ana kadar gözaltına alınan 47 şüpheliden 22'sinin tutuklandığını ve 16 Ekim 2024 tarihinde şüpheliler hakkında iddianame hazırlandığını aktardı. Tutuklu 22 kişiyle ilgili yargılama sürecinin devam ettiğini vurguladı.

Ayrıca soruşturmayı yürüten Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısına yönelik tehditlerle ilgili de işlem yapıldığını ifade eden Tunç, bu kapsamda 8 kişinin gözaltına alındığını, 5’inin tutuklandığını ve 3'ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti. Bakan Tunç, bu soruşturmanın da titizlikle sürdürüldüğünü kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri