Bakan Göktaş’tan “Evde Bakım Yardımı” ile ilgili önemli açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evlerinde bakıma muhtaç tam bağımlı bireyler ve aileleri için "Evde Bakım Yardımı" ödemelerinin başlandığını duyurdu.

Bakan Göktaş, bu ay toplam 4,9 milyar TL tutarında yardımın hesaplara yatırıldığını ve mevcutta 544 bin kişinin bu destekten yararlandığını belirtti.

Evde Bakım Yardımı'nın 2006 yılında, engelli bireylerin aileleriyle birlikte desteklenmesini sağlamak amacıyla hayata geçirildiğini vurgulayan Göktaş, bu programın aile bütünlüğünü koruyarak engellilerin evde bakımını teşvik ettiğini ifade etti. "Evde Bakım Yardımı ile engelliler, aileleriyle birlikte yaşarken bakım ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Bu sayede aile birliği güçleniyor," dedi.

Göktaş, bakımını üstlenen ailelerin desteklenmesinin önemine dikkat çekerek, bakanlık olarak engelli bireylerin eğitim, sağlık, güvenlik ve istihdam gibi haklarına ulaşmalarını sağlamak için hak temelli politikalar geliştirdiklerini söyledi.

9 BİN 77 TL ÖDEME YAPILDI

Evde Bakım Yardımı kapsamında her hak sahibi bireye aylık 9.077 TL ödeme yapıldığını belirten Göktaş, "Türkiye Yüzyılı Vizyonu doğrultusunda, engellilik alanındaki sosyal yardımların şeffaf ve sürdürülebilir bir şekilde sunulmasına devam edeceğiz. Yapılan ödemelerin tüm engelli bireyler ve aileleri için hayırlı olmasını temenni ediyorum," ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri