Veriler çalındı mı? Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan iddialara yanıt

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde yayılan ve "85 milyon vatandaşın verileri çalındı" şeklindeki iddialara yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, son günlerde yayılan ve "85 milyon vatandaşın verileri çalındı" şeklindeki iddialara yanıt verdi. Açıklamada, bu iddiaların asılsız olduğu ve kasıtlı olarak manipüle edilmiş bilgiler içerdiği belirtildi.

DMM'nin açıklamasında, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile basın mensupları arasında geçen bir diyalogun bağlamından koparılarak yanlış anlaşıldığı ifade edildi. "85 milyon vatandaşımızın verilerinin çalındığı ve BTK'nın Google'dan yardım istediği" yönündeki haberlerin tamamen asılsız olduğu vurgulandı. Açıklamada, halihazırda sızdırılmış bir veri bulunmadığı ve Google'dan yardım talebinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun konuya ilişkin verdiği cevabın, bağlamından koparılarak yanlış bir şekilde yansıtıldığı ifade edildi.

Bazı vatandaşların şifrelerinin çalınması sonucunda sistemde kayıtlı bulunan beyana dayalı adres bilgilerinin elde edildiği belirtilirken, bu durumla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı duyuruldu.

DMM, vatandaşları asılsız iddialara itibar etmemeleri konusunda uyararak, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri