Sağlık Bakanı Memişoğlu: "Bebekleri katleden çeteyi çökerttik!"

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bebeklere yönelik bir çetenin istismar faaliyetlerini ifşa ederek, "Bebeklerin canlarını hiçe sayan bir çeteyi çökerttik" dedi.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, bebeklere yönelik ciddi bir istismar olayını gündeme getirdi. Bakan, "Çok üzgünüm. Bebeklerimize maalesef bakmamış, bakamamış, onların ölümüne sebebiyet vermiş bir cani çeteden bahsediyoruz," ifadelerini kullandı.

Memişoğlu, bu çeteyi gizli operasyonlarla çökerttiklerini ve bu tür canice faaliyetlerde bulunan kişilerin insanlıktan nasiplenmemiş bireyler olduğunu belirtti. Yeni doğanlarla ilgili olarak, 2023 yılının Mart ayı itibarıyla gelen ihbarları değerlendirdiklerini ancak delil anlamında somut bulgulara ulaşamadıklarını vurguladı.

Bakan, denetleme elemanlarının "burada bir sıkıntı var" uyarısında bulunduklarını, bu nedenle Adalet, Sağlık ve İçişleri bakanlıklarıyla birlikte gizli bir operasyon başlatma kararı aldıklarını açıkladı. "Bebekleri işin içine katabilecek kadar cani olabileceklerini hesaba katmamıştık," diyen Memişoğlu, olayın ciddiyetinin altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri