Prof. Dr. Konuk, turşunun içeriğindeki probiyotiklerin kan dolaşımını düzenlediğini ve kan basıncını dengeleyerek kalp hastalıkları riskini azalttığını belirtti.
KANSERİ ÖNLER VE RUH SAĞLIĞINI DESTEKLER
Antioksidan meyve ve sebzelerle hazırlanan turşular, kanseri tetikleyen serbest radikallerin oluşumunu engeller. Ayrıca, turşu gibi fermente gıdalar, ruh sağlığını iyileştiren psikobiyotik besinler olarak da kabul ediliyor.
SİNDİRİM VE BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ ÜZERİNDEKİ ETKİLER
Turşunun sindirim sistemini destekleyerek kabızlığı önlediğini ve bağışıklık sistemini güçlendirdiğini söyleyen Prof. Dr. Konuk, turşu suyunun, probiyotik bakteriler sayesinde sindirim sistemini dengelediğini ekledi.
AĞRI KESİCİ VE KİLO KONTROLÜ
Turşu suyu, doğal bir ağrı kesici olarak bilinirken, kilo kontrolüne yardımcı olabilecek düşük kalorili bir içecek olarak da tercih edilebilir.
FAZLA TÜKETİMİ RİSKLİ OLABİLİR
Prof. Dr. Konuk, turşunun aşırı tüketiminin yüksek tuz içeriği nedeniyle kalp hastalıkları ve hipertansiyon riskini artırabileceğini, aynı zamanda doğru hazırlanmadığında besin zehirlenmesine yol açabileceğini belirtti.
Ev yapımı turşular, doğru şekilde tüketildiğinde sağlığımızı destekleyen güçlü bir besin kaynağı olabilir. Ancak, yüksek tansiyon ve böbrek rahatsızlıkları olan kişilerin dikkatli tüketmesi gerektiği uyarısı da yapıldı.