Mutfağınızdaki doğal antibiyotikler

Bağışıklık sisteminin dostu olan doğal antibiyotikler mutfağınızda bulunuyor.

Gereksiz antibiyotik kullanımının tehlikeleri giderek artarken, Türkiye Avrupa'da en yüksek antibiyotik tüketimine sahip ülke olarak öne çıkıyor.

En çok da sonbahar ve kış aylarında hastalıklarda ilk başvurulan yöntem antibiyotik kullanımı olurken uzmanlar mutfağınızdan vücudu destekleyecek 10 doğal antibiyotiği şu şekilde sıralıyor:

1. Sarımsak ve Soğan: Binlerce yıldır kullanılan sarımsak, bakterileri ve virüsleri yok etme özelliği ile bilinir. Çiğ tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve kansere karşı korur. Soğan da güçlü antioksidan özelliği ile bağışıklığı destekler.

2. Kefir: Probiyotik özelliği sayesinde sindirim sistemini destekler ve üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu etki sağlar. Ayrıca ülser, yüksek tansiyon ve astım gibi hastalıkların tedavisinde de faydalıdır.

3. Ispanak: A, B, C ve E vitaminleri ile zengin olan ıspanak, enfeksiyonlara karşı korur ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Aynı zamanda kalp sağlığına da katkı sağlar.

4. Turp: C vitamini ve yüksek diyet lif içeriği ile bağışıklık sistemini destekler ve sindirim sistemini düzenler. Öksürük ve soğuk algınlığı tedavisinde etkilidir.

5. Brokoli: İçerdiği sulforan maddesi ile bağışıklığı destekler ve antioksidan aktivite gösterir. KOAH hastalığının hasarını engellemede etkili olabilir.

6. Zencefil: Sindirimi kolaylaştırır, mide bulantısını giderir, kolesterolü düşürür ve ağrı kesici etkisi vardır. Ayrıca kanser tedavisinde gelecekte kullanılabileceği öngörülmektedir.

7. Kırmızıbiber: C vitamini ve potasyum açısından zengin olan kırmızıbiber, bağışıklığı güçlendirir, iltihapları azaltır ve kolesterolü dengeler.

8. Kivi: Yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklığı güçlendirir ve sindirim sistemini destekler. Ayrıca DNA'yı korur ve toksinlerden arındırır.

Bu doğal antibiyotiklerle vücudu destekleyerek, kış aylarında sağlığınızı koruyabilirsiniz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri