Muğla yanıyor!

Muğla'da dün gece Dalaman ve Ortaca'da başlayıp devam eden yangınlarla mücadele devam ederken sabaha karşı bir yangın da Gökova'da başladı.

Muğla'da dün gece Dalaman ve Ortaca'da başlayan yangınların ardından, sabah saatlerinde Gökova'da yeni bir yangın patlak verdi.

Bölgede aktif olan yangın sayısı üçe yükseldi. Yangınlar Ortaca Okçular, Dalaman Taşbaşı ve Gökova Turnalı bölgelerinde sürüyor.

Dalaman'da 12 saattir süren orman yangını rüzgarın etkisiyle büyüdü ve alevler bir mahalleye yaklaştı.

Ekipler, zorlu arazi ve hava koşullarında yangınla mücadele ediyor. Yangın bölgesinde 49 arazöz, 15 su ikmal aracı, 5 dozer ve 264 orman personeli görev alıyor. Ayrıca, jandarma, emniyet ekipleri ve Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, orman yangın gönüllüleri ve vatandaşlar da çalışmalara destek veriyor.

Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, yangın söndürme çalışmalarını yerinde yönetiyor. Ülkenin çeşitli illerinden bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte uçak ve helikopterlerin yangın söndürme çalışmalarına katılması bekleniyor. Yangınla ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri