Masterchef'te yapılan Uskumru dolması nasıl yapılır. Bütün tarifleri unutun. İşte detaylar...
Yapılışı oldukça zor olan Masterchef yarışmacılarının korkusu olan Uskumru dolması nasıl yapılır? Ve malzemeler.
MALZEMELER:
4 orta boy uskumru
2 soğan
200 gr pirinç
50 gr çam fıstığı
50 gr kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
2 yumurta sarısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
1 su bardağı sıcak su
1 çeyrek demet maydanoz
1 çeyrek demet dereotu
Tuz
Tarçın
NASIL YAPILIR?
1-Öncelikle barbun balığını güzelce temizleyin ve üzerine tuz serpin.
2-Asma yaprağını tezgaha alın. Barbun balığını kafası ve kuyrukları dışarıda kalacak şekilde 2 adet asma yaprağına yerleştirin ve dikkatli bir şekilde sarın.
3-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip asma yaprağına sardığınız barbunları yerleştirin.
4-Balıkların üzerinde zeytinyağı gezdirin. Limonu ince dilimler halinde kesin ve balıkların üzerine yerleştirin.
5-Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında balıkları 10-15 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.