Herediter Anjioödem hastalığı nedir? Masterchef Alican açıkladı

Masterchef Alican açıkladı. Doğuştan Herediter anjioödem hastası olduğunu açıklayan Alican ile birlikte Herediter Anjioödem hastalığı gündem oldu. Peki Herediter Anjioödem hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir?

Tv8 ekranlarında yayınlanan Masterchef yarışmasında yarışmacı olan Alican hastalığını açıkladı. Doğuştan Herediter anjioödem hastası olduğunu açıklayan Alican ile birlikte Herediter Anjioödem hastalığı gündem oldu. Peki Herediter Anjioödem hastalığı nedir? Belirtileri nelerdir? Herediter Anjioödem hastalığı nasıl tedavi edilir?

Herediter Anjioödem hastalığı nedir?

Herediter anjioödem asimetrik olarak yerleşim gösteren, ürtiker (kurdeşen) olmaksızın derimizde ve iç organlarımızda şişlik (ödem) ile seyredebilen bir hastalıktır.

Herediter Anjioödemin belirtileri nelerdir?

Sıklıkla deride (özellikle yüz, boğaz, eller, ayaklar ve cinsel organlarda) şişmeye neden olur. Etkilenen bölge ağrılı ve kırmızı olabilir. Ayrıca ciltte karıncalanma veya gerginlik hissi meydana gelebilir.

Hastalığın doğası gereği, bağırsaklarda da şişlik meydana gelebilir ve bu da irritabl bağırsak sendromu, iltihaplı bağırsak hastalığı, jinekolojik durumlar veya apandisit ile karıştırılabilen çeşitli tipte epizodik ve öngörülemeyen karın ağrısına neden olabilir.

Herediter anjioödem tedavisi nedir?

Tedavide öncelikle hasta hastalığın ciddiyeti konusunda bilgilendirilir, yeni atakların engellenmesi (profilaksi) ve olası atakların nasıl tedavi edileceği planlanır. Tedavi ömür boyu sürer. Tedavide kullanılan ilaçların yan etkileri ve hastalığın ciddiyeti nedeni ile düzenli takip gerektiren bir hastalıktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri