Konya'ya boksta 3.'lük madalyası

Konya Ak Gençlik Spor Kulübü sportmeni Abdulbasid Abdulvedud Türkiye üçüncüsü oldu.

U-22 Erkekler ve Bayanlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası 15-22 Ağustos 2024 tarihleri ortasında Bursa’da yapıldı. 48 vilayetten 262 erkek ve 90 bayan atletin katıldığı şampiyonada erkeklerde 13, bayanlarda 12 sıklette madalya dağıtıldı.

Şampiyonada gayret eden Konya Boks kafilesinde AK Gençlik Spor Kulübü atleti Özbek asıllı Abdulbasi Abdulvedud, 80 kg erkekler kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olarak bronz madalya kazandı ve kürsüde yer aldı.

Türkiye'ye Boks Federasyonu Konya İl temsilcisi Ziya AK destek sayısı arttıkça şampiyon sayısının da artacağını vurgulayarak şunları söyledi: "Türkiye Boks federasyonumuzun 2024 yılı faaliyet programında yer alan 15-22 Ağustos 2024 tarihlerinde Bursa'da yapılan U22 büyük erkekler ve kadınlar boks turnuvasında Konya'dan 2 sporcumuz Azime Avcı bayanlarda 52 kilogramda ikinci Abdül Vedud kardeşim de Türkiye Şam yapılan Türkiye şampiyonasında 80 kilogramda 3. oldu. Tabii öncesi herkes baktığın zaman sonucu görüyor ama yıllık yapılan hazırlıklar emekler var. Antrenörlerimiz bu emekler zayi olmasın diye elinden geleni yapıyor . Fakat amatör branşlarda boks değil tüm branşlarda desteğimiz az bu destek artıkça şampiyon sayılarının çıkacağını umuyoruz. Konyalı esnaflarımızı iş adamlarımızı ve kamuya ait kamu idarelerini amatör branşta yer alan tüm sporcularımıza desteklerini vermelerini istiyoruz.

Konya bölgesi boks antrenörü Mücahit Taştekin uzun zamandır antrenörlük yaptığını söyleyerek " Abdulbasit' i 14-15'li yaşlarda eğitime aldık. Kendisini ilk antrenmana geldiğinde normalde spor amaçlı gelmişti ama biz kendisinde yüksek bir potansiyel yüksek bir teknik kapasitesi gördüğümüz için sıkı takip aldık. Ve arkasından devam ederek antrenmanlara başladık kendisi Yaklaşık 4 yıldır müsabık olarak mücadele ediyor gençlerde başladı ve uzun zamandır gitmiş olduğumuz müsabakalarda hep ucunu kanatıp geldik yani çeyrek finalde döndük çeyrek finalde döndüğümüz rakiplerde hep Avrupa dünya dereceli üst standartlarda olan sporculardı. Elhamdülillah ki 2004-2024 yılındaki U22'de çok ciddi rakiplerimizle mücadele ederek üçüncü olmayı Konya'mıza bu madalyayı getirmeyi başardık. Bu fırsat tanıdığınız için özellikle size teşekkür ediyorum. Örnek olmasını istiyoruz yani Abdulbasit çok acı hikayesi olan bir çocuk akşama kadar ağır işlerde çalışıp akşam da antrenmana gelen bir çocuk evin bütün maddi yükü kendi üzerinde olan bir çocuk yani bu bağlamda ben örnek olmasını istiyorum. İnternetin ve şu anda teknolojinin artıları ve eksileri olan bu dünyada çocuklarımızın spora yönlendirilmesi amaçlı ciddi bir örnek teşkil ediyor. Şu anda madde bağımlılığı veya internet hastalığı gibi bu tip şeylerde spor özellikle mücadele sporları çok önemli bir spor branşı örnekler işine gitmesini istiyorum. Tabii bu spor çok zor bir spor destek alınması gereken bir spor mücadele sporlarında Çünkü mücadele ediyorsunuz. Bedeniniz de mücadele ediyorsunuz. Zihninizle mücadele ediyorsunuz. Konya'daki boksa ve spora gönül vermiş iş adamlarımızdan destek istiyoruz. İleride inşallah daha çok şeyler gelecek ucunu kanattık ve aldık uzun zamandır Konya'ya gelmeyen özellikle erkekler kategorisinde büyükler kategorisinde madalyayı getirmeyi başardık. Tabii bunun çok acı hikayeleri var antrenmanları kuvvet antrenmanları var bunlar kolay olmuyor. Elhamdülillah başardık. Çok teşekkür ediyorum" dedi.

Özbek Türkü olan Abdulbasi Abdulvedud " Ben ilk Türkiye'ye geldiğimde sadece sporu yani özellikle boks sporunu sadece bir antrenman olarak kendimi stresten uzak tutmak için başladım. Sağ olsun mücadele edeceğim. Mücahit Hoca ile tanıştığım zaman da dedi ki inşallah ileride büyük başarılar alacağız diye ama ben o zamanlar pek bunları anlamadığım için çok çabalamıyordum. İlk gittiğim Türkiye şampiyonasında ben 1 maçı alarak ikinci maçta derece maçında kaybettim. Ondan sonra inandım ki bundan sonra inşallah belki daha iyi olabilirim diye. Allah'ın izniyle çalıştık. 6 sene 7 sene falan geçince sonuçta ben Türkiye Şampiyonasına gittiğimde 2024 senesi Bursa'da Konyaaltı yani Konya Bölgesi'ni temsil edebilmek için üçüncü olarak kürsüye çıktım. İnşallah bundan sonra daha iyi çalışıp daha sert çalışarak. Milli ay yıldız Türkiye bayrağını formasını giyerek inşallah olimpiyatlarda görüşmek istiyorum. Allah izin verirse. Bundan sonra kısmetimde ne varsa göreceğiz. Bu madalyam işte geçen Türkiye Şampiyonasına bir hafta önce gittiğimizde Bursa'da üçüncü olarak aldım başkaları da Konya'da yaptım. Bu kupada iki sene önce herhalde İzmir'de gece çeşmesinde uluslararası Cumhuriyet kupasında almıştım. Orada da İkinci oldum" ifadelerini kullandı.

Boks antrenörü Ali Kızılkayağ'da sporculara başarılar dileyerek " Ben de sporculara Başarılar dilerim. İnşallah her şeyin iyisi olur Konya'mız için" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri