İktidar kavgası defni geciktirdi! Gülen’in defnine sıradışı giriş önlemi

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesine girişlerin, örgüt üyeleri arasında yaşanan tedirginlik nedeniyle QR kodla yapılacağı öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen’in cenazesine girişlerin, örgüt üyeleri arasında yaşanan tedirginlik nedeniyle QR kodla yapılacağı öğrenildi. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, Gülen’in ölümünün üzerinden dört gün geçmesine rağmen defin işlemi henüz gerçekleşmedi.

ÖRGÜT İÇİ KAVGA DEFNİ GECİKTİRDİ

Cenaze sürecinde örgüt içinde liderlik mücadelesi yaşanıyor. Gülen’in nerede ve ne zaman defnedileceği ile törene kimlerin katılacağı konularında fikir ayrılıkları, törenin gecikmesine yol açtı. Birlik görüntüsü vermek isteyen örgüt, törenin 24 Ekim'de yerel saatle 11.00’de yapılmasına karar verdi. Ayrıca, Gülen’in vasiyetnamesinin açıklanması için üst düzey isimlerin bir araya gelmesi bekleniyor.

TEDİRGİNLİK NEDENİYLE GİZLİLİK ÖN PLANDA

Örgüt içindeki çelişkiler, cenaze hazırlıklarına da yansıdı. Defin işleminin mümkün olduğunca gizli yürütülmesi istenirken, katılımcıların kimliklerinin doğrulanması için QR kod uygulaması devreye sokuldu. Her örgüt mensubuna özel tanımlanan QR kodlar, giriş kontrolünde kullanılacak. Örgüt yönetimi, katılımcılara tanımadıkları kişilerden uzak durmalarını ve tahrik edici davranışlardan kaçınmalarını belirten uyarılar gönderdi. “Cenazede bile çevrenizi kolaçan edin” mesajı, iç haberleşme ağlarında paylaşıldı.

BAZI ÜST DÜZEY İSİMLER TÖRENİN GÖSTERİYE DÖNÜŞMESİNİ İSTİYOR

Örgüt içindeki bazı gruplar, cenaze törenini büyük bir gösteriye dönüştürmeyi hedefliyor. Bu amaçla defin işlemlerinin canlı yayınlanacağı örgüt kanalları açıklandı. Ayrıca, tören sırasında kısa ve net mesajlar verilmesi planlanıyor. İç haberleşmelerde “Herkul.org” platformunun sıkça anılması, örgütün medya yapılanmasında değişiklik olacağına işaret ederken, Ekrem Dumanlı, Cevdet Türkyolu ve Muhammed Yeşilyurt’un bu süreçte etkin rol oynayacağı belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri