Osmanlı'dan günümüze kadar uzanan kuzu mutancana tarifi merak ediliyor. Yumuşaklığı ve lezzeti ile bilinen mutancana nasıl yapılır? ve malzemeleri. İşte detaylar...
Malzemeler:
800 gram kuzu eti (kuşbaşı)
100 gram arpacık soğan
50 gram badem
50 gram kuru kayısı
30 gram üzüm
50 gram mürdüm eriği
50 gram kuru incir
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
NASIL YAPILIR?
1-Tencerede erittiğiniz tereyağına eti ilave edin ve suyunu çekinceye kadar ara ara karıştırarak kavurun.
2-Ufak doğranmış soğanları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Ilık suyu ekleyin ve kısık ateşte 45 dakika pişirin.
3-Üzüm, mürdüm eriği, bal ve tuzu ilave edin ve 5 dakika daha pişirin.
4-Başka bir tavada sıcak suda haşlanmış badem, jülyen doğranmış incir ve kayısıyı soteleyin. Üst kısmını kekik ile süsleyin. Afiyet olsun...